Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Sediu nou, construit cu bani europeni, pentru Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea

1
8 Apr 2019 16:35:58
Autor: Călin Gavrilaş
Noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea                        FOTO: Poliţia de Frontieră
Noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea                        FOTO: Poliţia de Frontieră

Construcţia noului sediu a început în anul 2017 şi a fost finalizată în luna martie 2019, luni, 8 aprilie, fiind inaugurată. Finanţarea lucrărilor a fost făcută cu bani europeni.

Construcţia s-a realizat în cadrul proiectului ROFSIB20160S2A04P01 “Construire sediu nou sector PF Isaccea, judetul Tulcea”, obiectivul urmărit fiind „asigurarea şi menţinerea unui nivel  ridicat al controlului şi supravegherii frontierei de stat a României cu Ucraina”.

Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 10.159.100 lei fără TVA, provenită din fonduri europene nerambursabile “Fondul pentru Securitatea Internă” (7.619.384 lei), componenta Frontiereă şi Vize şi bugetul de stat (2.539.769 lei).

„Din punct de vedere operativ, noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea este amplasat în imediata apropierea a Drumului European 87, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar construirea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.

Construcţia modernă a acestui sediu corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică) precum şi spaţii pentru adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră şi navală (garaj, spălătorie auto, staţie automată de alimentare cu carburant), padocuri de căini şi utilităţi”, transmite Poliţia de Frontieră.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea, structură teritorială din cadrul Gărzii de Coastă,  exercită atribuţiile ce îi revin, la graniţa cu Ucraina, cu privire la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere săvârşite în zona de competenţă, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, precum şi respectarea ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă, în condiţiile legii.

Înfiinţat ca structură în anul 2000, execută supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat în zona de responsabilitate pe o distanţa de 40, 634 km la graniţa cu Ucraina.

Adâncimea zonei de responsabilitate este poziţionată la 30 km faţă de linia de frontieră, marcată de localităţile Turcoaia, Horia, Nicolae Bălcescu de pe raza judeţului Tulcea.

Linia de frontieră trece pe mijlocul şenalului navigabil principal şi este demarcată în sistem de bornaj simplu, cu stâlpi de frontieră amplasaţi la malul fluviului Dunărea, având fiecare corespondent pe teritoriul malului ucrainean.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Isaccea se învecinează cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Galaţi (ITPF Iasi), precum şi cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Tulcea din cadrul Gărzii de Coastă.

La inaugurarea sediului au participat premierul României, Viorica Dăncilă, ministrul Aafacerilor Interne, Carmen Dan, şi alte oficialităţi.

Pe aceeaşi temă:

Bursa de Peşte din Tulcea, inaugurată oficial după 3 ani de la construire. Va funcţiona ca un centru de prima vânzare

Viorica Dăncilă vine la deschiderea Bursei de Peşte din Tulcea. Premierul inaugurează un post de poliţie, apoi vizitează şantierul de la Jijila


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ovidiu preda
8.04.2019, 16:57:31

Baieti nu este in zona nici trafic de peste , nici de droguri, faceti-va rondul linistiti