Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Testare rapidă pentru COVID-19, în pregătire la Tulcea. Analizele medicale vor fi făcute în laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare

1
31 Mar 2020 15:22:38
Autor: Sinziana Ionescu
Laboratorul DSV Tulcea, pregătiri pentru testarea COVID-19 Sursa Facebook Horia Teodorescu
Laboratorul DSV Tulcea, pregătiri pentru testarea COVID-19 Sursa Facebook Horia Teodorescu

Autorităţile tulcene au transmis că în câteva zile va începe testarea pentru COVID-19 la laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Tulcea.

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a anunţat că testarea va începe săptămâna viitoare, la laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Tulcea. 

„La începutul săptămânii viitoare vor începe primele testări pentru Covid-19 la laboratorul DSV Tulcea.

Am fost ieri la laborator, unde se lucrează la cel de al doilea filtru prin care specialiştii privind analizele Covid-19 să urmeze procedura impusă de regulamentele de protecţie.

În acest moment, se lucrează cu o echipă de la SJUT (Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea) - operaţiunea fiind finanţată de aceştia, iar vineri vor fi finalizate lucrările. Voi reveni, astfel, vineri cu o actualizare şi imagini de acolo.

Din discuţiile cu specialiştii din laborator, la începutul săptămânii viitoare vor începe primele testări pentru Covid-19 la Tulcea.

Astfel, toate persoanele suspecte de infectare vor beneficia de analizele rapide făcute la laboratorul DSV Tulcea.

În acest sens, vreau să mulţumesc tuturor factorilor implicaţi în acest demers pentru rapiditatea şi operativitatea execuţiei celui de al doilea filtru.

Mulţumesc SJUT, DSV, întregului Comitet judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi tuturor celor implicaţi în acest demers.

În continuare, apelul meu este să ducem cu responsabilitate şi demnitate această luptă, astfel încât să ajungem să ne putem saluta din nou printr-o strângere de mână.

Vă transmit tuturor sănătate şi vă rog să aveţi grijă de voi şi de cei dragi! Fapte, responsabilitate. Mâini curate! Sănătate multă, tuturor!“, a transmis Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea. 

Autorităţile judeţene au precizat că laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare Tulcea dispune de aparatura necesară pentru a efectua teste COVID-19 la Tulcea. 

În prezent se pun la punct ultimele detalii ce ţin de asigurarea condiţiilor de biosecuritate maximă pentru persoanele care vor lucra cu aceste probe. Lucrarea este finanţată din fondurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Toată această procedură se face în regim de urgenţă.

„În prezent se lucrează la un filtru separat pentru specialiştii care vor efectua testele COVID-19 în laborator. Tot procesul de tastare va urma o procedură de biosecuritate.

Vineri vor fi finalizate aceste lucrări iar din discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii sperăm ca la începutul săptămânii viitore să înceapă primele testări COVID-19.

Nu ne dorim să fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de COVID-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Pentru ca aceste testări COVID-19 să poată fi făcute la Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare, Teodorescu a avut o serie de discuţii cu factori de decizie la nivel central, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Rezultatul acestui demers este că Ministerul Sănătăţii a inclus şi laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pe lista unităţilor autorizate să efectueze teste COVID-19. 

Din bugetul Consiliului Judeţean Tulcea dar şi din cel al Spitalului Judeţean de Urgenţă s-au alocat sumele necesare pentru achiziţionarea a 13 ventilatoare mecanice, kituri şi echipamente necesare, precum şi pentru achiziţionarea unui aparat pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

Pe aceeaşi temă: 

Scandal uriaş la Tulcea în plină pandemie. Cadru medical, către oameni: „Vă doresc să nu ne vedem prea curând!“

Români din Italia, aduşi în carantină la Tulcea. „Acum au fost ei. Mâine poţi fi tu“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jenkins Ann
31.03.2020, 15:41:25

Comentariu considerat abuziv.