Tulcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Primăria Sulina a folosit nisip de pe plajă ca material antiderapant

0
17 Feb 2020 13:41:51
Autor: Călin Gavrilaş
Plaja Sulina                                                                        FOTO: Mariana Iancu
Plaja Sulina                                                                        FOTO: Mariana Iancu

Primăria a folosit nisip de pe plajă pentru a împrăştia pe străzile oraşului. Prefectura Tulcea s-a autosesizat în acest caz.

Luni, 17 februarie, la sediul Prefecturii Tulcea au fost convocaţi Ion Munteanu - Guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Doru Moscu - comisar şef al Gărzii de Mediu -Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Bogdan Bucurlescu - şef serviciu ARBDD. Întîlnirea a fost prilejuită de apariţia în spaţiul public a unor imagini cu un camion care transportă nisip luat de pe plaja din localitatea Sulina.

„Tema abordată a fost informaţia apărută în presă privind extragerea de către Primăria Sulina a unei cantităţi de nisip dintr-o zonă strict protejată în vederea utilizării acesteia ca material antiderapant ca urmare a atenţionării de cod roşu”, transmite Prefectura Tulcea.

Înurma discuţiilor a rezultat că zona din care s-a extras cantitatea de nisip (cca o remorcă) nu aparţine zonei strict protejate, ci zonei exploatare turistică. Operaţiunea s-a desfăşurat în lipsa unei autorizaţii eliberate de ARBDD.

„Drept urmare, conducătorul utilajului care a efectuat extragerea cantităţii de nisip a fost amendat de către reprezentantul ARBDD pentru încălcarea Legii 82/1993 care reglementează pedepsele pentru deteriorarea malurilor naturale .

De asemenea, Garda de Mediu a aplicat o sancţiune pecuniară Primăriei Sulina pentru încălcarea OG 202/2002 care reglementează gospodărirea zonei costiere. S-a accentuat necesitatea informării şi monitorizării mai accentuate a instituţiilor de pe raza Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în ce priveşte exploatarea resurselor naturale în conformitate cu legislaţia în vigoare”, mai spun reprezentanţii Prefecturii Tulcea.

VIDEO: Tulceanoastra.ro

 

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Moarte misterioasă la Sulina: un tânăr de 26 de ani este căutat în Dunăre după două săptămâni de la dispariţie

Oferta Deltei Dunării pentru acest an: muzică, gastronomie, sport

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările