Tulcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Tulcea, protejată de COVID-19. Judeţul din nordul Dobrogei este unul dintre puţinele ferite de coronavirus

5
20 Mar 2020 13:59:48
Autor: Sinziana Ionescu
Dr. Tudor Năstăsescu şi Horia Teodorescu, la conferinţa de presă Sursa Facebook HT
Dr. Tudor Năstăsescu şi Horia Teodorescu, la conferinţa de presă Sursa Facebook HT

Tulcea este unul dintre puţinele judeţe ale României care nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus. Tulcea a sărit, de altfel, în ajutorul populaţiei din China de la începutul epidemiei COVID-19, trimiţând acolo ajutoare umanitare.

Într-o conferinţă de presă difuzată în direct pe Facebook, Horia Teodorescu - preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea şi Tudor Năstăsescu - directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au anunţat, purtând măşti de protecţie şi stând la distanţă unul de celălalt, ce măsuri au luat pentru menţinerea stării de „0 cazuri“.

„Spitalul are fonduri şi este dotat cu de toate în acest moment. Am alocat fonduri din timp tocmai pentru a preveni orice intervine în desfăşurarea lucrurilor. Spitalul dispune de 16 ventilatoare, iar noi, cei de la Consiliul judeţean Tulcea, achiziţionăm încă 13 plus 100 000 de măşti pentru spital şi pentru populaţia judeţului nostru. Facem tot ce putem să protejăm cetătenii judeţului. Multă sănătate şi aveţi grijă de dvs“, a transmis Teodorescu. 

Iată măsurile pe care le vor lua autorităţile tulcene:

„Oferim 100.000 de măşti pentru cetăţenii judeţului Tulcea - voi informa aici pe pagina mea, cât şi pe pagina Consiliului Judeţean Tulcea, când şi cum vor fi distribuite. 

Achiziţionăm 13 ventilatoare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea - pe lângă cele 16 pe care SJT le deţine deja. 

Achiziţionăm aparat de testare urgentă Real Time PCR, precum şi kit-uri. 

China şi-a arătat disponibilitatea de a ne ajuta cu #echipamente în funcţie de nevoi şi chiar şi personal medical specializat, dacă va fi cazul - ajutorul nostru acordat acestora acum câteva luni, ne este, iată, înapoiat înzecit. Vă mulţumesc, prieteni din China!“, a precizat preşedintele CJT. 

Horia Teodorescu a subliniat ceea ce a transmis şi managerul spitalului, dr. Tudor Năstăsescu: „Astăzi - spitalului nu-i lipseşte nimic din "cămară", apelul sau de ieri la donaţii a fost făcut pentru a întâmpina dinamica evenimentelor, pentru a ne pregăti de orice scenariu, deci NU pentru că spitalul judeţean nu ar fi pregătit. Atenţie la informaţii false şi alarmante! Suntem alături de voi şi luăm măsuri pentru protejarea tuturor. Vă transmit, din nou, tuturor sănătate şi vă rog să aveţi grijă de voi şi de cei dragi. Fapte, responsabilitate. Mâini curate! Sănătate multă, tuturor!“ 

Tulcea a trimis încă din 5 februarie materiale sanitare oraşului Suzhou cu care este înfrăţită pentru a venit în sprijinul populaţiei lovite de coronavirus. 

Pe aceeaşi temă: 

Tulcenii strâng măşti pentru oraşul din China cu care sunt înfrăţiţi
Un bărbat de 30 de ani este suspectat de coronavirus, după ce a revenit din Norvegia şi prezintă o stare febrilă

 

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Matei Basarab
20.03.2020, 14:15:12

Daca nu testezi normal ca nu ai bolnavi. Ia intrebati-i cate teste au facut!

Matei Basarab
20.03.2020, 14:16:48

"deci NU pentru că spitalul judeţean nu ar fi pregătit." Deci poti sa pui poze cu acele costume de protectie pe care nu le aveti?

Ion Victoraggio
20.03.2020, 14:29:43

Daca va e asa drag de tovarasii chineji, de ce nu ii luati acasa, tov. presedinte ?

+1 (1 vot)
Matei Basarab
21.03.2020, 15:05:22

Acum sunt lei dar cand vor incepe sa apara morti sa vezi distractie. De fapt ei nici medici nu au iar de teste ptr virusul asta nici nu au auzit. Niste maimutoi.

Matei Basarab
31.03.2020, 17:28:59

"„Spitalul are fonduri şi este dotat cu de toate în acest moment. Am alocat fonduri din timp tocmai pentru a preveni orice intervine în desfăşurarea lucrurilor. Spitalul dispune de 16 ventilatoare, iar noi, cei de la Consiliul judeţean Tulcea, achiziţionăm încă 13 plus 100 000 de măşti pentru spital şi pentru populaţia judeţului nostru." Acum au si ei COVID-19! Nici targa d-aia izolata nu au. Nu au nimic. Priviti-i cum mint!