Tulcea

articolul anterior articolul urmator

Viorica Dăncilă vine la deschiderea Bursei de Peşte din Tulcea. Premierul inaugurează un post de poliţie, apoi vizitează şantierul de la Jijila

1
6 Apr 2019 01:31:44
Autor: Sinziana Ionescu
Petre Daea şi Viorica Dăncilă, într-o vizită în Vrancea Foto George Călin / Inquam Photos
Petre Daea şi Viorica Dăncilă, într-o vizită în Vrancea Foto George Călin / Inquam Photos

Bursa de Peşte din Tulcea va fi inaugurată luni, 8 aprilie, de premierul Viorica Dăncilă. Prim-ministrul va merge şi la şantierul viitorului pod suspendat peste Dunăre.

La vizita de luni, 8 aprilie, prim-ministrul Viorica Dăncilă va fi însoţită de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, şi de Petre Daea, ministrul Agriculturii.

Deplasarea va avea următorul program comunicat de Consiliul Judeţean Tulcea:

Ora 10.00 - inaugurarea oficială a Bursei de peşte Tulcea 

Ora 13.00 -  Inaugurarea sediului Poliţiei de Frontieră Isaccea

Ora 14.00 - Vizită amplasament Pod Suspendat.

Şantierul viitorului pod peste Dunăre a fost vizitat vineri, 5 aprilie 2019, de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Împreună cu directorul general CNAIR, Narcis Neaga, Cuc a verificat stadiul lucrărilor în zona Brăila. În data de 3 aprilie 2019, ministrul Transporturilor a semnat Autorizaţia de construire nr. 16 pentru podul suspendat şi viaductele de acces.

„Din păcate, unii romanii sunt într-o permanentă campanie de denigrare a României la Comisie! Guvernarea PSD a lansat acest proiect în 2017 şi alţii se lăudau cu el când semnau contractul in 2018! Aţi avut premier de aici din Brăila!“, a spus Cuc, referindu-se la Mihai Tudose.

„Trebuia să se zbată mai mult, dacă eu l-am lansat cât eram ministru măcar dânsul trebuia să îl introducă în POIM! Nici o problemă - am făcut-o tot noi, dar măcar să nu ne mai încurce cu tot felul de minciuni pe la Comisie! Acest obiectiv pe lângă importanţa majoră pe care  o joacă în zonă, va ajuta toată industria locală întrucât toate confecţiile metalice se vor produce la Şantierul naval Brăila şi Tulcea! Proiectul merge mai departe, este in Programul de Guvernare, indiferent dacă unii îşi construiesc campania electorală pe minciuni şi dezinformări!“, a mai declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, a fost semnat în luna ianuarie 2018 între CNAIR S.A. şi Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD. Durata contractului cu o valoare de 1.899.458.295,25 lei lei, fără TVA, este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare şi 36 luni execuţie (de la data emiterii Ordinului de Începere pentru Lucrări), iar perioada de garanţie a  lucrărilor va fi de 120 luni.

Autorizaţia de construire pentru fundaţiile şi elevaţiile de la turnurile podului suspendat a fost emisă în 19 decembrie 2018. Pe lângă acest obiectiv de infrastructură, au fost lansate şi conexiunile regionale cu podul. Astfel sunt lansate procedurile de licitaţie pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru drumurile expres Brăila - Tulcea, Buzău – Brăila şi Focşani – Brăila. Pentru drumul expres Brăila – Galaţi, licitaţia pentru proiectare şi execuţie va fi lansată în luna octombrie 2019. 

Pe aceeaşi temă: 

Cum va funcţiona Bursa de Peşte din Tulcea. „Ar trebui ca pescarii să ştie să opereze, iar clienţii să ştie să cumpere“ 

VIDEO Şantierul de la Jijila, redeschis de arheologi. Ce s-a găsit pe terenul viitorului pod peste Dunăre

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

stelian PREDA
6.04.2019, 09:26:35

DOUA NULITATI ,,O CAPRA SI UN CORMORAN ,,SE PLIMBA DEGEABA,PE BANII DE LA BUGET CARE AR TREBUI FOSOLITI IN SANATATE,INVATAMANT ETC