Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

60 de noi locuinţe ANL din Turnu Severin au intrat în posesia beneficiarilor

0
8 Jan 2019 13:43:36
Autor: Alexandra Georgescu
Unul din tinerii (foto stânga) care a primit marţi, 8 ianuarie, cheile de la garsoniera sa FOTO Alexandra Georgescu
Unul din tinerii (foto stânga) care a primit marţi, 8 ianuarie, cheile de la garsoniera sa FOTO Alexandra Georgescu

60 de familii tinere de severineni au primit locuinţă prin ANL în Drobeta Turnu Severin. Reprezentanţii Primăriei Drobeta Turnu Severin au predat marţi cheile, după ce la sfârşitul anului a avut loc recepţia locuinţelor.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat la sfârşitul anului 2018 un nou bloc la Drobeta Turnu Severin, iar astăzi, 8 ianuarie, Primăria municipiului a predate cheile beneficiarilor. Mulţi dintre ei aşteaptă de ani buni să primească o locuinţă, astfel că astăzi erau foarte emoţionaţi.

„Aştept de patru ani această locuinţă. Locuim la Gura Văii, într-o garsonieră şi este foarte greu cu naveta. Aduc copiii de la şcoală, până se face cald în locuinţă durează, dar acum se va schimba viaţa noastră”, a spus Alina Bleujiu.

“Aşteptăm această locuinţă de şapte ani. Ne bucurăm enorm, am locuit cu părinţii până într-un apartament cu două camere”, a spus o altă severineancă.

Primăria şi-a luat angajamentul ca până al sfârşitul anului să amenajeze această zonă şi să creeze condiţii decente de viaţă locatarilor. Zona a fost curăţată de mormanele de gunoi depozitate ilegal, se lucrează la o parcare în faţa blocului, se vor amenaja locuri de joacă, terenuri de sport, un părculeţ. În momentul de faţă, lucrările sunt realizate într-un procent de 60 la sută.

„Este un moment important având în vedere că sunt oameni care au depus dosare şi de 10-11 ani pentru a obţine o locuinţă ANL. În multe cazuri locuiesc câte două familii într-un apartament de două camere. Am făcut eforturi deosebite ca să putem da în folosinţă acest bloc, care este început undeva în 2006-2007 şi trebuia să fie gata în 2011”, a spus primarul Severinului, Marius Screciu, prezent la momentul predării acestor locuinţe către beneficiari.

Lucrările au întârziat foarte mult din cauza constructorului, care a intrat în insolvenţă, şi mai apoi în faliment, iar ritmul de lucru a fost extrem de lent. 

În momentul de faţă mai sunt libere 20 de apartamente ANL şi mai este în construcţie un alt bloc, care este finalizat în procent de 80 la sută.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii