Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Adrian Duicu, şeful PSD Mehedinţi, a fost reţinut. Acesta este dus la audieri, la Bucureşti

0
2 Apr 2014 09:52:49
Autor: Stefan Both, Alexandra Georgescu
Adrian Duicu, ridicat de acasă pentru audieri
Adrian Duicu, ridicat de acasă pentru audieri

Vizat de acheta procurorilor DNA este şi Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi şeful PSD Mehedinţi.

UPDATE ora 14.10 Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi şi şeful PSD din judeţ, a fost reţinut. Acesta a fost urcat în duba poliţiei care a plecat spre Bucureşti. Duicu va fi audiat astăzi la sediul DNA din capitală.
 
UPDATE ora 11.20 Sunt percheziţii la Casa de Asigură de Sănătate din Turnu Severin. Adrian Duicu, şeful PSD Mehedinţi, este suspectat că deţine o clinică privată în oraşul de pe malul Dunării.

UPDATE ora 11.00  Percheziţii se defectuează şi la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, cât şi la domiciliul managerului spitalului, Doina Boruga.
 
Sunt în plină derulare percheziţiile de la casa preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duciu, de pe Valea Cernei, din judeţul Caras-Severin.
 
UPDATE ora 10.00 Sunt percheziţii şi la Primăria din Drobeta Turnu Severin. Procurorii au descins şi la Hotelul Palace din oraş, care este administrat de familia Duicu.
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.
 
În cursul dimineţii, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în peste 20 de locaţii situate în municipiile Orşova, Drobeta Turnu Severin şi Craiova, între care sediile unor instituţii publice şi ale unor societăţi comerciale.
 
Una dintre percheziţii are loc la Orşova, la sediul SC Floricola SA, firma care efectuează serviciile de salubritate, condusă de Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova. De asemenea, se fac cercetări la Vasile Popescu, directorul Direcţiei Copilului din Mehedinţi.
 
Este vizat şi Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedinte al PSD Mehediţi. 

  Sunt percheziţii şi la Inspectoratul de Poliţie Mehedinţi.
 
Poliţiştii îl anchetează şi pe Constantin Izvoreanu, care conduce o firmă de construcţii care a câştigat majoritatea lucrărilor de reabilitare a drumurilor în judeţ, atât pe fonduri europene cât şi cu bani de la Consiliul Judeţean.
 
“În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Vom reveni cu amănunte.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii