Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Anchetă pe genunchi a Poliţiei din Jiana în cazul unui bărbat bătut măr şi târât cu maşina 170 de metri pe uliţele satului

0
21 Aug 2015 16:43:49
Autor: Alexandra Georgescu
Viorel Ciuculescu are răni pe tot corpul FOTO Corina Macavei
Viorel Ciuculescu are răni pe tot corpul FOTO Corina Macavei

Doi ciobani din Jiana-Mehedinţi au târât cu maşina pe uliţa satului un bărbat, după ce înainte îl loviseră cu un ciomag. Victima, dar şi localnicii care au asistat la întreaga scenă susţin că poliţiştii din Jiana au vrut să muşamalizeze cazul.

Viorel Ciuculescu, de 46 de ani, din Jiana, are răni pe tot corpul şi dureri îngrozitoare în urma corecţiei aplicate de doi ciobani din localitate. În urmă cu o săptămână, în seara de Sf. Maria a mers la un magazin din apropierea casei sale să servească o bere. Fără să-şi dea seama i-a atras atenţia, la un moment dat unuia dintre agresori, să circule cu atenţie cu autoturismul fiindcă l-a văzut la volan în stare avansată de ebrietate.

Asta a fost scânteia care a aprins conflictul. Agresorul s-a simţit ofensat şi fără să stea prea mult pe gânduri a pus mâna pe ciomag şi l-a lovit.

„Sâmbătă seara am plecat aici la noi la magazin să beau o bere. M-am întâlnit cu o rudă şi am stat la masă. Între timp a venit sibianul ăsta care este cu oile, Anton Grădinaru şi cu un alt cioban cu maşina, mort de beat, fără carnet, fără nimic. Era să dea cu maşina în pod şi eu i-am spus <<ia-o mai încet ca să ajungi casă>>. El atunci a zis că <<de ce mă înjuri mă>>. Şi a început să mă înjure. S-a dus în maşină a luat un ciomag de ăla de la oi şi mi-a dat una peste coastă”, povesteşte victima.

Târât cu maşina

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Când bietul om a crezut că scăpase de furia ciobanilor şi încerca să-şi găsească papucii ca să plece acasă, a fost luat pe sus şi târât aproximativ 170 de metri cu maşina. Corpul lui este acum plin de răni extrem de dureroase şi abia se mai  ţine în picioare. Şi durerea este şi mai mare când vede că cei doi indivizi au fost lăsaţi în libertate.

VEZI VIDEO AICI

„M-au prins de mâini pe geamul din faţă şi m-au târât de acolo de la magazin  ca pe un câine 175 de metri, iar poliţaiul a scris că numai 20 de metri şi i-au spus oamenii care au văzut totul de ce nu măsoară. Am sunat la noi la poliţie şi au spus că nu îl găseşte să îi ia declaraţie. Mi-au spus că astea sunt lovituri din altercaţie. Păi care era nărodul să se spargă singur în felul acesta?”, mai spune Viorel Ciuculescu.

„El are bani, iar noi suntem oameni simpli”

Soţia îndurerată de cele petrecute cere Poliţiei din Jiana să-şi facă datoria şi să se facă dreptate în acest caz.
„Nu i s-a luat o alcoolemie, nu i s-a luat o declaraţie, nimic timp de şapte zile, nu are permis de conducere, de aceea sunt nemulţumită fiindcă nu i se face dreptate.  Asta pentru că el are bani, iar noi suntem oameni simpli. Pentru noi nu este lege? Când i-au dat drumul din mers, de trei-patru ori s-a rostogolit pe asfalt”, spune Gheorghiţa Ciuculescu.

Localnicii din Jiana, care au asistat la întreaga scenă, sunt de părere că poliţiştii dij Jiana nu au acţionat în mod profesionist şi că încearcă să muşamalizeze cazul.

„Poliţia nu şi-a făcut datoria pentru că această persoană trebuia trebuia arestată la ora actuală. Au deschis geamul, au încetinit maşina lângă victimă, l-a prins şi l-a luat pe sus şi l-a târât 170 de metri”, spune un localnic.

„Eu am fost în drum, s-au înjurat, s-au împins, am ţinut să-i despărţim, dar nu s-a putut, i-a dat o boată pe spate. A vrut să-i dea cu ciomagul în cap. Ăsta Anton a zis <<dă-i şi-l omoară>> şi atunci ne-am repezit că vroia în cap să-i dea. S-a urcat în maşină, l-a apucat de mâini şi l-a târât 175 de metri şi când i-a dat drumul s-a rostogolit”, povesteşte Teacă Moise Laurenţiu.

Lovit cu ciomagul

Şi Ionuţ Aurel Aldea a văzut totul şi a încercat să aplaneze conflictul. Omul spune că a sunat la poliţie, dar că poliţiştii din comună au sosit la faţa locului cu mare întârziere.

„Eram la masă când ciobanul ăsta l-a înjurat pe nea Viorel . S-a dezbrăcat de cămaşă, a aruncat-o şi i-a cerut ciobanului lui <<du-te bă şi ia bâta din maşină>>. O bâtă de peste 1 metru şi la capăt cu ceva din aluminiu. Eu nu m-am băgat prima dată, dar când am văzut că-l loveşte în spate m-am dus şi i-am luat bâta din mână şi am aruncat-o peste gard la mine. Apoi am sunat la poliţie la ora 11,20 şi au venit pe la 12 şi, deşi sunt numai şase kilometri până aici. Şi cu bicicleta dacă veneau şi luau măsuri. După ce au intrat în maşină, au întors maşina moment în care Ciuculescu Viorel căuta papucii ca să plece, dar a ieşit ciobanul pe geam, l-a luat târâş 175 de metri. Am măsurat special când am văzut că poliţaii nu se ocupă, nu a venit nimeni de la criminalistică”, spune Aldea Aurel Ionuţ, căruia până vineri la orele prânzului nu i se luase vreo declaraţie de către poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon, spune că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe:

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, în funcţie de raportul medico-legal urmând a se analiza faptele şi a se propunere soluţia corespunzătoare.Cercetările se vor extinde cu privire la persoana respectivă, urmând să se stabilească dacă poseda sau nu permis de conducere, să se ia măsura corespunzătoare şi, bineînţeles, toate persoanele implicate în această stare conflictuală vor fi audiate şi se vor propune măsurile legale”.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările