Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Antrenorul deţinuţilor de la Turnu Severin, Cristi Tuligă, a recidivat

0
10 Oct 2015 20:58:44
Autor: Alexandra Georgescu
Antrenorul Cristi Tuligă alături de membrii echipei de fotbal a Penitenciarului Turnu Severin
Antrenorul Cristi Tuligă alături de membrii echipei de fotbal a Penitenciarului Turnu Severin

După victoria de la Arad, echipa de fotbal a Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin s-a întors zilele acestea cu locul II de la un turneu organizat de Penitenciarul Jilava, la care au luat parte echipe de la mai multe penitenciare, meciurile fiind arbitrate de fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu.

După ce a disputat meciurile eliminatorii, echipa de fotbal a Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a intrat în finala mare cu echipa de fotbal a deţinuţilor de la Penitenciarul Jilava, antrenată de Gică Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal.

Echipa de la Jilava, din care au făcut parte fostul internaţional Gheorghe Popescu şi fostul manager general al FC Steaua Mihai Stoica, ambii ca fundaşi, a câştigat competiţia cu 3-0.

Fotbaliştii de la Penitenciarul Turnu Severin s-au întors acasă cu locul II şi sunt extrem de bucuroşi de rezultat având în vedere că nu au un teren de fotbal pentru pregătire şi fac antrenamentele zilnice în curtea de plimbare a Penitenciarului de la Vînjuleţ (Mehedinţi). Meritul pentru aceste rezultate se datorează antrenorului Cristi Tuligă, deţinător al licenţei C, care a reuşit să facă performanţă şi să modeleze câţiva tineri care în libertate nu au avut tangenţă cu fotbalul de performanţă.

În urmă cu două săptămâni, fotbaliştii lui Tuligă au participat şi la Cupa de Vest, organizată de Penitenciarul din Arad, unde au jucat finala mică şi au obţinut locul III.

Meciurile de fotbal s-au disputat în cadrul Festivalului Naţional Interpenitenciar, ediţia a II-a.

"Organizarea evenimentului a urmărit consolidarea şi dezvoltarea reţelei de suport pentru deţinuţi prin promovarea activităţilor culturale, artistice şi sportive desfăşurate în colaborare cu societatea civilă, pentru optimizarea intervenţiei derulate de către reprezentanţii instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale în unităţile de detenţie şi creşterea şanselor de recuperare socială a persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate", a arătat Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat de presă.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători. Alături de el au fost condamnaţi Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Neţoiu, şi Jean Pădureanu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările