Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile din Mehedinţi ocupate cu referendumul. De Ziua Imnului Naţional fanfara municipiului Turnu Severin a făcut playback

0
29 Jul 2012 11:52:47
Autor: Alexandra Georgescu
fanfara municipiului făcând playback
fanfara municipiului făcând playback

Puţinii severineni care la primele ore ale dimineţii s-au oprit în faţa Prefecturii Mehedinţi pentru a vedea manifestările ocazionate de Ziua Imnului Naţional au rămas consternaţi de modul jalnic în care autorităţile judeţului au înţeles să marcheze această zi.

Deşi fanfara oraşului era prezentă la manifestări, imnul naţional a „răsunat" puternic de pe un CD, şi nu interpretat de fanfară aşa cum era firesc. Ca show-ul să fie total, membrii fanfarei făceau playback, iar şeful orchestrei dirija de zor.

Cât despre autorităţile judeţului, acestea şi-au trimis doar reprezentanţi din eşaloanele secunde. De la Primăria Drobeta Turnu Severin a fost prezent doar viceprimarul Daniel Cârjeu şi secretarul Ioţa Rogobete, iar din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi nu a fost nimeni prezent.

„Ne-am împărţit forţele ca să fim prezenţi şi în teritoriu şi aici. Să sperăm că această zi de 29 iulie va rămâne o zi, în afară de sărbătorirea imnului naţional, asociată cu un eveniment istoric în istoria poporlui român", a declarat prefectul Ion Drăghiea, prezent la manifestare, care venise pregătit de acasă cu un discurs pe o hârtie.

Cât despre intonarea imnului naţional de pe un CD, prefectul s-a declarat la fel de uimit ca întreaga asistenţă: „Probabil a fost vorba de regia domnilor de la Casa Muncipală de Cultură. Una era fanfara care cânta efectiv şi altceva ce a fost pus. Se pare că nu-l aveau în reportoriu, nu ştiu, nu cunosc".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările