Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Ce angajări a făcut Spitalul Judeţean Mehedinţi în plină pandemie de coronavirus

2
22 Apr 2020 18:25:02
Autor: Alexandra Georgescu
Spitalul Judeţean Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu
Spitalul Judeţean Mehedinţi FOTO Alexandra Georgescu

În această perioadă, când unităţile medicale au nevoie de întăriri, la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin s-au angajat, fără concurs, jurişti şi ingineri.

Prefectul Cristinel Pavel a solicitat conducerii Spitalului Judeţean Mehedinţi  să comunice situaţia angajărilor care s-au făcut în baza articolul 25 din Decretul Preşedintelui României din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

”Vreau să ne explice managerul Spitalului Judeţean sau poate domnul Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, care era urgenţa, motivele pentru a angaja în această perioadă ingineri şi jurişti şi care au fost criteriile de selecţie. Este inadmisibil să profiţi de o asemenea situaţie pentru a face aceste angajări, care sfidează întreaga comunitate”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

În urmă cu trei săptămâni, Spitalul Judeţean a angajat doi medici şi opt asistenţi medicali, dar şi un inginer la serviciul de achiziţii publice, un inginer la serviciul informatică şi un jurist.

În conformitate cu prevederile Decretului din 16 martie 2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, unităţile sanitare pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal contractual medical, personal auxiliar, farmacişti, personal de laborator.

Ori, este limpede, dată fiind starea de urgenţă. că suplimentarea de personal trebuie să aducă  un sprijin direct cadrelor medicale care luptă împotriva răspândirii infecţiei cu CODID-19.

Şeful UPU, schimbat din funcţie

Lucrurile se complică destul de mult la spitalul judeţean tocmai acum când cadrele medicale au nevoie de un climat de linişte şi siguranţă pentru a-şi desfăşura activitatea.

De astăzi, 22 aprilie, prin decizia managerului Radu Iman, medicul Claudia Jianu nu mai îndeplineşte atribuţiile de medic şef UPU, iar în locul acesteia este numită dr. Bobîlcă-Mohora Eleonora, medic specialist UPU.

Managerul Radu Iman îşi motivează decizia invocând motivul că a încetat contractul de administrare cu dr. Claudia Jianu. În realitate, contractul a expirat încă din toamna anului trecut, când se putea lua o decizie la acea dată în privinţa medicului Claudia Jianu şi nu, acum, în plină criză sanitară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mesterul Ardelean
22.04.2020, 18:48:09

"Iegzistă" o "lojică" în tăte cele. Bunoară, "injinierul" o fost angajat ca să demonteze teoriile despre virus iar juristu' o fost adus ca să-l apere pe cel dintai! Mai lipsea un popă ca să-i apere pe amandoi de cel rau ...

Coco Cocos
23.04.2020, 08:05:47

Mult Umor Intelepciune Evident! Multa!

Modifică Setările