Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Cel puţin 350 de oameni vor rămâne fără loc de muncă în perioada următoare

0
7 Jun 2013 14:03:17
Autor: Alexandra Georgescu
Angajaţi de la Hidroserv Porţile de Fier în timpul unui protest FOTO Corina Macavei
Angajaţi de la Hidroserv Porţile de Fier în timpul unui protest FOTO Corina Macavei

350 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă începând cu luna iulie, în Mehedinţi. Alţi 200 ar putea pleca de la Hidroelectrica şi Hidroserv. Într-un judeţ în care şomajul se învârte în jurul unui pocent de 10 %, situaţia a devenit dramatică.

După disponibilizările din primăvară, când circa 400 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, în aceste zile trei firme din Mehedinţi au anunţat noi concedieri. Sunt practic puţine societăţi comerciale de anvergură care îşi mai desfăşoară activitatea în judeţul nostru.

Peste 350 de angajaţi din sectorul privat vor  deveni  şomeri  în doar câteva săptămâni. Cea mai mare societate de pază din Mehedinţi a anunţat că disponibilizează 182 de angajaţi. Chiar dacă primeau un salariu de mizerie, 500 – 600 de lei/lună, 180 de oameni vor rămâne şi fără acel venit. Societatea în cauză a pierdut din câte se pare contractul cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, de la care încasa circa un milion de euro anual pentru pază. Fără acest contract va fi nevoită să disponibilizeze oamenii care ocupau aceste posturi.

Şi întreprinderea de vagoane va disponibiliza 53 de angajaţi, după ce aici lucrurile păreau să meargă bine în urmă cu ceva timp şi s-au făcut chiar angajări masive. De asemenea, de la Şantierul Naval Orşova vor pleca în şomaj 169 de muncitori, ceea ce înseamnă o lovitură extrem de dură pentru ei, într-un oraş mort din punct de vedere economic.

De la Hidroelectriva au plecat de asemenea până acum 54 de angajaţi şi le vor urma în scurt timp alţi 30 – 40. Şi cei 575 de angajaţi ai Hidroserv se află într-o situaţie disperată, pentru că 190 dintre aceşti oameni vor fi daţi afară, iar tensiunea este maximă, pentru că nu se ştie care vor fi cei disponibilizaţi. Societatea care presta servicii pentru cele două Hidrocentrale are mari probleme financiare, angajaţii nu mai lucrează decât patru ore pe săptămână, iar administratorul Hidroelectrica, Remus Borza a anunţat deja că Hidroservurile vor fi restructurate masiv.

În judeţul Mehedinţi rata  şomajului a atins cote alarmante. La finalul lunii aprilie aceasta depăşea  procentul de 9 %  dublu faţă de media naţională.

Citeşte şi:

Rata şomajului în Mehedinţi este de aproape 10 la sută

Victor Ponta confirmă că la Combinatul de Apă Grea Turnu Severin vor avea loc disponibilizări în perioada următoare

Angajaţii de la Hidroserv cer demisia actualului director al filialei Porţile de Fier

Remus Borza: „Nu pot să accept ca la Hidroserv Porţile de Fier să am 581 de salariaţi şi la Sucursala Hidroelectrica Porţile de Fier să am 442 de salariaţi”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările