Cum se pregătesc cartofii umpluţi cu brânză. Reţeta este ideală pentru cei în criză de timp
0Vă propunem o reţetă simplă şi uşor de pregătit, ideală pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult timp de gătit. Reţeta se găseşte în celebra carte de bucate a Sandei Marin.
Ingredinte: 6 cartofi frumoşi, 200 g brânză de vaci şi oi, 2 ouă, ½ lingură făină, 1 lingură unt, mărar tocat, sare, zeamă de carne, 3 linguri smântână.
Mod de pregătire:
Se curăţă cartofii cruzi, se taie în două în lat şi se scobesc, formând un fel de găoace cu peretele de 1 cm grosime. Se taie foarte puţin din fund, ca să poată sta în tavă. Se face o umplutură din brânză de vaci cu puţină brânză de oi, 2 ouă, făină, mărar şi sare.
Se umplu cartofii cu vârf netezindu-se cu un cuţit. Se aşază într-o cratiţă cu unt fierbinte şi se lasă puţin să se rumenească pe fund. Se pune apoi câte puţină zeamă de carne sau apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit cam ½ oră, până se frăgezesc. Înainte de a-i servi se adaugă câteva linguri de smântână.