Cum se pregătesc vinetele portugheze cu roşii şi brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinete portugheze FOTO Aflacum.ro
Vinete portugheze FOTO Aflacum.ro

Pentru acest preparat se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se opăresc, se scurg, se sărează şi se pun pe un tocător de lemn, după o reţetă a Sandei Marin, autoarea unei celebre cărţi de bucate. Sunt uşor de pregătit şi foarte gustoase.

Ingrediente:

4 vinete mijlocii, 150 g brânză telemea (sau şvaiţer), 2 linguri făină, ulei pentru prăjit, 2 cepe, 500 g roşii, 1 căţel usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură unt, 1 lingură pesmet.

Mod de preparare:

Se aleg vinete mijlocii. Se taie felii şi se opăresc, se scurg, se sărează şi se pun pe un fund de lemn, cu un teasc deasupra, să stea vreo 20 de minute. Se înfierbântă o lingură de unt şi se prăjesc cepele tăiate mărunt. Se adaugă roşiile tăiate în două, un căţel de usturoi, cimbru, foaie de dafin, sare, piper şi zahăr. Se lasă să fiarbă înăbuşit ½ oră, până când sosul se îngroaşă. Se şterg feliile de vinete.

Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei. Se trece sosul prin sită, se pun câteva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc şi deasupra câteva feliuţe subţiri de telemea sau şvaiţer.

Se aşază apoi feliile  de vinete şi se repetă, punând sos, felii de brânză şi vinete. Când totul este aşezat, se toarnă deasupra  sosul care a mai rămas, se presară brânză rasă amestecată cu pesmet, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, la foc iute. Se servesc vinetele în formă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite