Cum se pregăteşte tortul de bezele, unul din cele mai dorite deserturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tort de bezele FOTO Savori Urbane
Tort de bezele FOTO Savori Urbane

Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu de bezele, care se prepară uşor, după o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate.

Ingrediente: 8 albuşuri, 500 g zahăr pudră, unt pentru uns tava. Crema: 1 lingură cu vârf cacao, 3 linguri făină, 4 linguri zahăr, ½ l lapte, 100 g unt proaspăt, 1  lingură rom.

Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin câte puţin şi se mai bat albuşurile până când sunt bine întărite. Se coc pe rând patru foi, întinzând albuşul potrivit de gros pe fundul tăvii de tort, bine uns cu unt şi presărat cu făină.

Se desprind foile numai după ce s-au răcorit de tot, altfel se sfărâmă. Se fac separat câteva bezele mici, pentru garnitură. Între foi se pune următoarea cremă: se desface cacaua într-o lingură, două de lapte. Se adaugă zahărul, apoi făina, frecând continuu, şi se toarnă laptele clocotit. Se pune cratiţa pe foc şi se ţine până începe să fiarbă.

Se amestecă mereu, ca să nu se prindă de fund şi să nu rămână niciun cocoloş. Când crema este destul de legată se dă la o parte şi, după ce s-a răcorit, se pun pe rând bucăţelele mici de unt, frecând mereu, până când devine spumoasă. Se adaugă la sfârşit o lingură de rom.

În loc de crema de mai sus, se poate pune între foile de bezea numai frişcă bătută cu zahăr. Tortul se aşază cu o oră înainte de se fi servit; dacă aşteaptă mai mult, foile de bezea se moaie prea tare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite