Cum să pregăteşti cea mai bună cremă de vanilie caramelizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cremă de vanilie FOTO clickpoftabuna.ro
Cremă de vanilie FOTO clickpoftabuna.ro

Vă propunem o reţetă delicioasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin, care se pregăteşte rapid şi cu care îi puteţi încânta pe membrii familiei.

Ingredinte: ½ l lapte, 4 linguri zahăr, 4 ouă, 1 baton vanilie, 5 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma

Mod de preparare:

Se pune într-o cratiţă laptele cu vanilia şi zahărul. Se ţine la cuptor la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, se pune apoi pe foc bun şi se lasă să dea în clocot. Se bat într-un castron ouăle atât cât să se amestece bine albuşul cu gălbenuşul. Peste acestea se toarnă încet, amestecând mereu, laptele cu zahărul.

Se pun 3 linguri de zahăr într-o formă de tablă cu gaură la mijloc şi cu pereţii drepţi sau, în lipsa formei, într-o oală cu mărimea potrivită pentru cantitatea de mai sus.

Se ţine forma pe foc bun până se arde zahărul fără să se înnegrească, deoarece ar da un gust amar cremei. Se apleacă forma pe toate părţile pentru ca pereţii să se acopere cu zahăr ars la înălţimea la care va ajunge crema.

Se strecoară compoziţia pregătită înainte şi se toarnă în forma îmbrăcată cu zahăr ars. Se acoperă şi se aşază forma într-un vas cu apă clocotită. Se dă la cuptor, se ţine să fiarbă crema la foc mic 45 de minute. Se încearcă cu un pai; când paiul iese curat, se poate da crema la o parte.

Se lasă să se răcească în vasul cu apă, iar când este rece se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cuţit şi se răstoarnă pe furfurie.


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite