Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Doi braconieri depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni la Şviniţa

0
17 Mar 2015 17:07:45
Autor: Alexandra Georgescu
Obiectele folosite de braonieri
Obiectele folosite de braonieri

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii braconajului piscicol şi cinegetic, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat 95 kg de peşte, aparate şi dispozitive electrice care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare, plase monofilament şi 53 cartuşe de vânătoare.

Acţiunea  s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatului de percheziţie domiciliară emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova.

În urma unor acţiuni informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cu sprijinul de specialitate al lucratorilor din cadrul Departamentului de Informatii  şi Protectie Internă, au obţinut date şi informaţii că mai multe persoane de pe raza localităţii Sviniţa au ca peocupări frecvente comiterea unor infracţiuni de braconaj piscicol pe fluviul Dunărea.

„Astfel, în ziua de 16.03.2015,  între orele 06.00 –13.00,  poliţiştii de frontieră au descins în baza mandatelor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova  în două adrese de pe raza localităţii Sviniţa, aparţinând lui N. Anastase, în vârstă de 55 de ani şi lui N. Goran, în vârstă de 27 de ani, aceştia fiind suspectaţi  că se ocupă cu braconajul piscicol şi cinegetic”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Fronzieră Mehedinţi.
          

La percheziţiile efectuate  la locuinţele acestora, poliţiştii de frontieră au descoperit un aparat electric confecţionat artizanal folosit la capturarea peştelui prin electrocutare, un acumulator auto, un redresor, 8 cabluri electrice prevazute cu greutăţi de plumb cu o lungime de 130 de metri folosite de asemenea la capturarea peştelui prin electrocutare, 2 plase monofilament cu lungimea de 72 de metri, 95 de kilograme de peşte de diferite specii, 36 cartuşe cu alice calibru 12 mm pentru armă de vânătoare şi 17 cartuşe calibru 30 win pentru carabină, o presă destinată confecţionării alicelor de plumb, o cutie cu 50 de capse de vânătoare şi diverse  înscrisuri care au legătură cu cauza.
          

N Anastase şi N. Goran sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare, pescuit cu materiale explozive, pescuit cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel.
      

Metoda de braconaj prin pescuit electric este cea mai nocivă pentru peşte deoarece afectează reproducerea speciei, iar porţiunea respectivă unde se execută asemenea gen de activităţi se depopulează .  

Pedeapsa pentru săvârşirea unui asemenea gen de fapta este  închisoarea cuprinsă 1 şi 3 ani  şi interzicerea dreptului de a pescui pentru aceiaşi perioada.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările