Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Dosar penal pentru trei braconieri prinşi la vânătoare de ciocârlii

0
18 Oct 2017 20:55:33
Autor: Alexandra Georgescu
Au fost ridicate 4 arme
Au fost ridicate 4 arme

Trei bărbaţi au fost prinşi de poliţişti la vânătoare ilegală de ciocârlii, la limita dintre fondurile de vânătoare a judeţului Mehedinţi cu judeţul Dolj.

La data de 17 octombrie a.c., Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au depistat în data de 17 octombrie a.c., în flagrant delict, trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 şi 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare a judeţului Mehedinţi cu judeţul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare.

Din cercetări a reieşit că cei trei bărbaţi ar fi  împuşcat 114  păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deşi conform autorizaţiei de vânătoare aveau dreptul de a împuşca un număr de 40, şi două exemplare din altă specie, care nu erau menţionate în autorizaţia de vânătoare.

Totodată cei trei vânători au practicat vânătoarea folosind chemători electronice.

Poliţiştii au procedat la ridicarea a 4 arme de vânătoare, 422 cartuşe şi 9 chemători electronice, în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările