Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Firmele de plasare a forţei de muncă în străinătate, verificate de ITM Mehedinţi

2
28 May 2020 18:15:28
Autor: Alexandra Georgescu

Şi în judeţul Mehedinţi s-a desfăşurat campania Nnţională pentru verificarea respectării de către persoane juridice care desfăşoară activităţi de mediere şi plasare forţă de muncă în străinătate, a prevederilor Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate, anunţă ITM Mehedinţi.

Această acţiune a fost prevăzută de către Inspecţia Muncii în Programul cadru de acţiuni având ca scop combaterea cazurilor de plasare ilegală a forţei de muncă în străinătate şi asigurarea unei mai bune protecţii pentru cetăţenii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

În evidenţa ITM Mehedinţi sunt înregistraţi 7 agenţi economici cu Cod CAEN 7810, inspectorii de muncă efectuând controale la aceste entităţi juridice în vederea respectării Legii 156/2000 şi HG 384/2001.

În urma controalelor efectuate la cei 7 agenţi de plasare forţă de muncă s-a constatat că un agent economic, în momentul efectuării controlului avea activitatea întreruptă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

În cazul unui alt agent economic nu s-a putut identifica reprezentantul legal, inspectorii de muncă, în aceasta situaţie, au întreprins demersurile legale pe lângă alte instituţii ale statului în vederea identificării.
Alţi trei agenţi economici desfăşoară altă activitate economică (care nu este cea prevăzută de Cod CAEN 7810)

Doi angajatori desfăşoară activitate de plasare forţă de muncă în străinătate, în situaţia acestora nu s-au constatat neconformităţi în ceea ce reprezintă activitatea întreprinsă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Basarab Peruca
28.05.2020, 18:22:01

Daca s-ar face un control pe bune in toata tara la "intermediari" ar ramane cel mult 30% din ei.

Tomescu Tom
28.05.2020, 19:38:36

Ha ha ... campania " nnțională " .. care este de fapt una foarte llooccallăă .. :))

Modifică Setările