Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

FOTO Imagini superbe din Clisura Dunării. „Ce toamnă frumoasă avem iarna aceasta!“

1
14 Dec 2019 04:19:13
Autor: Alexandra Georgescu
FOTO  Facebook Romsilva - Parcul Natural Porţile de Fier
FOTO  Facebook Romsilva - Parcul Natural Porţile de Fier

Chiar dacă ne apropiem de Crăciun, zăpada se lasă aşteptată în Clisura Dunării, iar peisajul pare mai degrabă unul de toamnă. Imaginile surprinse de rangerii Parcului Natural Porţile de Fier demonstrează faptul că toamna nu pleacă cu una cu două din acest colţ de ţară.

GALERIE FOTO

Imagini superbe din Clisura Dunării sunt postate de Parcul Natural Porţile de Fier I pe Pagina Oficială de Facebook.

”Ce toamnă frumoasă avem iarna aceasta! Deşi calendaristic iarna a venit, Clisura încă nu vrea sa se scuture de hainele toamnei. Peisaje frumoase, locuri de poveste, oameni nevăzuţi care trudesc din greu muncind pământul, sate unde încă e viu focul în sobe!”, spun reprezentanţii parcului.

Situat în zona Defileului Dunării, Parcul Natural Porţile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a #Pădurilor - #Romsilva, este situat în sud-vestul României, în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi, şi este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct de vedere al biodiversităţii, al diversităţii geologice, dar şi al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafaţă totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.
Pe raza Parcului Natural Porţile de Fier sunt amenajate 15 trasee turistice.

Turism în floare

În ultimii ani, numărul de turişti a explodat în Clisura Dunării. Nu este meritul autorităţilor locale care nu au făcut nimic pentru această zonă, ci al întreprinzătorilor privaţi care au simţit potenţialul zonei şi au investit aici. Nu a existat vreo strategie de dezvoltare şi promovare a turismului în Clisura Dunării, fiecare şi-a dezvoltat afacerea aşa cum a ştiut. Aşa se face că în prezent, în Clisura Dunării sunt multe pensiuni şi hoteluri pentru cazarea turiştilor, dar încă foarte puţine restaurante, cluburi şi alte astfel de locuri, unde cei care vin în zonă să poată să-şi petreacă timpul liber. De asemenea, activează multe firme care oferă servicii de transport recreativ pe Dunăre fiindcă turiştii care ajuns în Clisură nu ratează o plimbare pe apă la obiectivele turistice din zonă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

eu doar constat
14.12.2019, 16:17:09

Dupa o "Ete indiene", avem in Romania o "automne gitane", pentru ca tiganii nostri sunt de obarsie tot indieni.

Modifică Setările