Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

IPJ Mehedinţi despre cazul fetiţei de la Baia de Aramă: „Principala misiune a poliţiştilor a fost asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă”

0
21 Jun 2019 16:52:15
Autor: Alexandra Georgescu

IPJ Mehedinţi face precizări în ceea ce priveşte modul cum au intervenit poliţiştii astăzi la Baia de Aramă, atunci când o fetiţă de 8 ani a fost luată cu forţa de familia adoptivă.

Poliţiştii spun că au fost delegaţi, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziţie într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova..

„Percheziţia a avut loc într-o locaţie unde se afla un minor care a fost dat spre adopţie prin hortărâre judecătorească definitivă.

Toate activităţile de la faţa locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul poliţiştilor prezenţi în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoţional puternic.

În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la faţa locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane.

Aşadar, reiterăm faptul că principala misiune a poliţiştilor a fost asigurarea şi menţinerea unui climat de linişte în zonă, iar în interiorul locuinţei au intrat 3 poliţişti care au însoţit procurorul de caz şi reprezentanţi ai DGASPC”, precizează IPJ Mehedinţi.

O fetiţă de 8 ani a fost luată vineri cu forţa de la familia care o avea în plasament din oraşul Baia de Aramă (Mehedinţi). Sorina a fost luată de o familie din Craiova, stabilită în SUA, care a obţinut adopţia acestuia.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii