Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Mehedinţiul, sub Cod Galben de vânt şi ninsori. Poleiul şi zăpada au creat deja probleme în circulaţie

0
17 Jan 2018 20:03:42
Autor: Alexandra Georgescu
Cod Galben în Mehedinţi
Cod Galben în Mehedinţi

Judeţul Mehedinţi se află sub atenţionare de Cod Galben, valabilă pentru perioada 17 ianuarie, ora 14,00 – 18 ianuarie, ora 22.00, şi vizează intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori în zona de nord a judeţului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi anunţă că a luat măsura înştiinţării tuturor comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi a instituţiilor publice cu atribuţii în gestionarea fenomenele meteorologice prognozate.

Totodată, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediile tuturor primăriilor din judeţ şi adoptarea unor măsuri de sprijinire a populaţiei prin identificarea spaţiilor în care să poate fi asigurată relocarea temporară, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice  prognozate, dar şi identificarea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi, care locuiesc singure, precum şi a celor cu afecţiuni medicale grave, în special cele dependente de insulină.

De asemenea, s-a dispus monitorizarea  căilor  de  circulaţie: rutieră, feroviară şi  fluvială, a infrastructurilor critice de interes local şi a depunerilor de gheaţă pe cursurile de apă.

“Şi la nivelul subunităţilor inspectoratului au fost luate măsuri suplimentare, acestea fiind pregătite să intervină operativ, oriunde situaţia o va impune, pentru salvarea semenilor şi a bunurilor acestora”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă produse de fenomenele meteorologice prognozate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor să evite plecarea la drum pe perioada supusă atenţionării meteorologice; să urmărească pe posturile de televiziune buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor; să se informeze asupra situaţiei drumurilor (drum închis, blocat, restricţionat), înainte de a pleca la drum; să-şi asigure necesarul maxim de carburant pentru autovehicule, înainte de a pleca la drum; să aibă în autovehiculele: pături, lanterne, apă şi alimente.

Se circulă greu la această oră pe sectorul de drum Drobeta Turnu Severin – Orşova şi Orşova – Eşelniţa, fiindcă este polei pe carosabil. Trebuie evitat sectorul de drum Faţa Cremenii – Prunişor, unde pe carosabil s-a aşternut un strat mare de zăpadă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii