Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Migranţi înghesuiţi într-o barcă pneumatică fără motor, salvaţi de pe Dunăre de poliţiştii de frontieră

3
2 Dec 2021 16:14:57
Autor: Daniel Dancea
Migranţii au fost predaţi autorităţilor din Serbia FOTO Poliţia de Frontieră
Migranţii au fost predaţi autorităţilor din Serbia FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Şviniţa au intervenit în sprijinul colegilor sârbi pentru salvarea a douăzeci şi doi cetăţeni din Irak şi India care se aflau în pericol pe fluviul Dunărea.

„Migranţii, care navigau, pe întuneric într-o ambarcaţiune pneumatică de mici dimensiuni al cărei motor se defectase, au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârb, unde au fost preluaţi de autorităţile din ţara vecină”, arată Poliţia de Frontieră.

Potrivit poliţiştilor români, alarma a fost dată miercuri seara, în jurul orei 22.40, după ce Poliţia de Frontieră Sârbă a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru a interveni cu ambarcaţiunea din dotare pentru salvarea unor persoane aflate în pericol pe fluviul Dunărea.

„Astfel, la aproximativ 200 de metri de  malul sârbesc al Dunării, în dreptul km. flv. 995 a fost descoperită o ambarcaţiune pneumatică în care se afla un grup format din douăzeci şi două de persoane, adulţi şi copii.

Ambarcaţiunea pneumatică era supraîncărcată, numărul de persoane permise (şapte) pentru a naviga în condiţii de siguranţă fiind mult depăşit, avea motorul defect, cetăţenii străini fiind nevoiţi să vâslească cu ajutorul unor vâsle improvizate”, a mai arătat Poliţia de Frontieră.

În urma intervenţiei echipajului ambarcaţiunii Poliţiei de Frontieră Române, migranţii au fost salvaţi şi duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ionel Marcu
2.12.2021, 16:24:55

De ce? Că atât sîrbii cât mai ales noi avem destui imigranți din India, care nu contribuie mai cu nimic la PIB, doar la infracționalitate și din plin la crearea unei imagini proaste în Occident?

+10 (12 voturi)
Tomescu Tom
2.12.2021, 16:28:56

Serbia a ajuns țara nimănui ??? Se plimbă " migrații " pe unde vor , când vor .. în Serbia .. ????? Se adună grupuri de multe zeci de persoane la frontieră ...cu echipamente nautice ..și nu-i vede nimeni ? . Ca să îi vadă ..trebuie să vină în grupuri de sute ..mii sau zeci de mii de persoane ??? Cumva este vorba de o mini chestie hibridă ... ???

+3 (5 voturi)
kitty kat
2.12.2021, 17:38:23

"I-a salvat"? De ce? Maine-pomaine o så aparå ceea ce vedem acum la granita Poloniei, o så-i "salvati" si pe ei? Statul roman a rezolvat toate problemele amåratilor din RO si acum primeste putorile de haråbeti?

0 (2 voturi)
Modifică Setările