Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Poluare pe Dunăre cu substanţe petroliere în dreptul Portului Turnu Severin

0
23 Feb 2015 08:59:17
Autor: Alexandra Georgescu
Angajaţii de la SGA Mehedinţi acţionează cu substanţe neutralizante penru a înlătura efectele poluării FOTO Corina Macavei
Angajaţii de la SGA Mehedinţi acţionează cu substanţe neutralizante penru a înlătura efectele poluării FOTO Corina Macavei

Apele Române din Mehedinţi sunt în alertă în această dimineaţă, după ce au fost sesizaţi că pe Dunăre se observă pete discontinue de petrol pe o lungime de circa 1,5 kilometri, la kilometri fluviali 930+931  ai Dunării, în dreptul Portului Comercial Drobeta Turnu Severin.

Deocamdată nu a fost identificat poluatorul, dar cel mai probabil este vorba de o navă aflată în tranzit, care a deversat în Dunăre apele de santină profitând de condiţiile meteorologice, ploaie densă. Reprezentanţii Apelor Române Mehedinţi nu exclud însă şi posibilitatea ca poluatorul să fie o societate comercială care îşi desfăşoară acivitatea în raza portului.

În dimineaţa zilei de 23 februarie, la ora 5,30, personalul navei „Aurora” al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi a observat că la kilometri fluviali 930+931 se constată pe luciul apei pete discontinue de produs petrolier pe o lăţime de 30 de metri şi pe o distanţă de circa 1,5 kilometri.

O echipă de angajaţi de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi acţionează la această oră cu substanţe neutralizante de tip Spilsorb.

Nu este primul incident de acest gen,  mulţi navigatori eludează legea şi deversează în Dunăre apele de santină.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii