Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Pompierii mehedinţeni au ajutat o familie necăjită de la Gura Văii

0
25 Nov 2014 14:25:20
Autor: Alexandra Georgescu
Pompierii alături de această familie din Gura Văii
Pompierii alături de această familie din Gura Văii

Pentru că se apropie Sărbătoarea Naşterii Domnului, moment în care oamenii doresc să dăruiască clipe de bucurie celor năpăstuiţi, pompierii mehedinţeni au dăruit un strop de căldură unor oameni înfriguraţi.

Frigul iernii şi situaţia financiară precară îi aduce pe unii oameni în pragul disperării. Este cu atât mai greu pentru ei când nu au ce mânca sau nu au cu ce îşi întreţine copii, care mai sunt uneori şi bolnavi. Este drama unei familiei din localitatea Gura Văii, care au apelat la pompierii din cadrul ISU „Drobeta” în încercarea de a trece cu bine şi peste această iarnă. 
      

Este o familie compusă din şase membri, doi adulţi şi patru copii, care îşi duc traiul de zi cu zi din alocaţia lunară, locuind într-o cameră mică, fără căldură, curent electric sau apă.
     

Aflându-se de multe ori în situaţii disperate, din cauza situaţiei în care trăieşte,  mama celor patru copii a încercat să caute sprijin la pompierii mehedinţeni. Pompierii au fost cei care au înţeles situaţia dificilă şi au încercat să o ajute atât cât au putut. Cu câţiva bani sau alimente, pompierii mehedinţeni ajutat-o pe femeia care, însoţită de o fetiţă de numai 7 ani, aştepta ajutor la poarta inspectoratului.
      

De această dată, aceeaşi femeie, ţinându-şi copilul de mână, avea nevoie de o mică sumă de bani, ca să-şi achiziţioneze lemne pentru iarnă. Suma de 40 de lei, pe lângă alocaţia primită, ar fi putut întregi banii necesari cumpărării unor lemne. Auzind şi de această dată situaţia acestei familii, pompierii nu au rămas indiferenţi. Au dăruit, cu drag, aceşti bani, pentru ca cele 5 suflete să se poată încălzi în această iarnă.
      

„Pompierii mehedinţeni s-au implicat în numeroase acţiuni umanitare şi au încercat să aline suferinţa mai multor familii, mai ales în prag de sărbători. Ei sunt mereu alături de semeni în momentele dificile, înţelegând şi apreciind importanţa vieţii”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările