Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Primarul din Drobeta Turnu Severin, izolat la domiciliu după o vizită în nordul Italiei. Dispoziţia a fost emisă abia la patru zile după ce s-a întors în ţară

2
25 Feb 2020 14:10:35
Autor: Alexandra Georgescu
Primarul Marius Screciu FOTO ziare.com
Primarul Marius Screciu FOTO ziare.com

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a dispus măsura izolării la domiciliu a tuturor persoanelor care au făcut parte din delegaţia Primăriei Drobeta Turnu Severin, care a efectuat o vizită de lucru în nordul Italiei, la Milano.

Este vorba de 13 persoane, mai exact primarul oraşului, funcţionari publici cu funcţii de conducere şi trei consilieri locali. Delegaţia s-a întors din Italia joi, 20 februarie. Ca urmare a alertei de coronavirus, oficialii DSP Mehedinţi au luat măsura izolării la domiciliu în cazul membrilor delegaţiei.

Dispoziţia a fost dată abia luni, 24 februarie, iar cei vizaţi au primit documentul chiar la sediul Primăriei Drobeta Turnu Severin. Practic, timp de patru zile, cele 13 persoane au circulat fără restricţii.

Primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, şi alţi 12 funcţionari publici şi consilieri locali au fost într-o delegaţie la Milano, în perioada 15-19 februarie.

„Am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice şi să ia măsurile care se impun în toate situaţiile pe care le înregistrăm în momentul de faţă în judeţul Mehedinţi. De exemplu, o delegaţie de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în oraşul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care foloseşte drept combustibil deşeurile municipale. Angajaţii Primăriei s-au întors joia trecută din delegaţie”, a declarat prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

La această oră, în Mehedinţi sunt izolate acasă şi monitorizate de medici 20 de persoane revenite în ultimele două săptămâni din Italia sau din China.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

spaima vitelor
25.02.2020, 17:02:12

Inseamna ca au linistea necesara sa scrie un raport despre ce au facut in fructuasa vizita 'de lucru', + cat a costat, chitante si alte mizilicuri!!!

Realist
25.02.2020, 17:36:31

Ce draku sa mai spunem - daca nici pe astia care pasamite conduc un oras - nu-i duce minte nici cat o gaina ...