Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Proiectile rămase neexplodate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsite de un jandarm

0
17 Mar 2015 21:02:33
Autor: Alexandra Georgescu
Proiectilele descoperite de jandarm
Proiectilele descoperite de jandarm

Un subofiţer din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi a descoperit în pădurea din satul Bistriţa, judeţul Mehedinţi,  cinci  proiectile pentru tun de artilerie, rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Subofiţerul jandarm pasionat de descoperirea vestigiilor arheologice, în timp ce se afla marţi, 17 martie a.c.,  în afara orelor de program, a descoperit  în pădure, cu ajutorul unui detector de metale, 5 obiecte metalice gen proiectil.

Subofiţerul a apelat telefonic prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112 dispeceratul unităţii şi  I.S.U. Drobeta al Judeţului Mehedinţi.

„La faţa locului s-a deplasat rezerva de intervenţie a I.J.J. Mehedinţi aflată în serviciu,  care a luat măsuri de securizare a zonei pe timpul operaţiunii de ridicare a proiectilelor de către echipa pirotehnică a I.S.U. Drobeta”, a declarat Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi.

Din primele cercetări, a reieşit faptul  că este vorba de cinci proiectile pentru tun de artilerie, rămase neexplodate din timpul conflictelor armate.

Jandarmii au asigurat  paza şi protecţia pe timpul transportului proiectilelor de la locul descoperirii până la depozitul de muniţie asanată al I.S.U. Drobeta judeţul Mehedinţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările