Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare vânată de executorii judecătoreşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Birourile de executori judecătoreşti din Drobeta Turnu-Severin lucrează la foc continuu fiindcă zeci de firme din Mehedinţi, dar şi din alte judeţe din ţară apelează la serviciile lor pentru a recupera datoriile de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.

Birourile de executori judecătoreşti din Drobeta Turnu-Severin lucrează la foc continuu fiindcă zeci de firme din Mehedinţi, dar şi din alte judeţe din ţară apelează la serviciile lor pentru a recupera datoriile de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.

Ani de-a rândul Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare a fost o vacă bună de muls, iar firmele de transport cărbune, de pază, de construcţii şi alte servicii se băteau pentru un contract cu RAAN. Chiar dacă banii intrau de cele mai multe ori cu întârziere în conturile acestora, era însă vorba de sume sigure pe care se puteau baza. Numai că afacerile cu statul sunt uneori şi păguboase, astfel că acum când RAAN este plină de datorii (de circa 200 de milioane de euro), creditorii nu ştiu cum să mai recupereze sumele de bani de la regie.
Aşa se face că au apelat la birourile executărilor judecătoreşti, care prin procedura de executare silită încearcă să pună mâna măcar pe nişte clădiri sau terenuri.

Astăzi, de exemplu, au fost executate silit 6 autoturisme şi 2 locomotive în contul unei datorii de 1300000 de lei. Pentru moment, autoturismele rămân încă în folosinţa regiei. „În urma discuţiilor purtate de directorul general al RAAN, domnul Dan Andruşcă, cu reprezentantul creditorilor şi cu executorul judecătoresc, regia a obţinut o derogare de 60 de zile din partea creditorilor pentru efectuarea plăţii creanţei, având drept de folosinţă asupra autoturismelor”, se arată într-un comunicat de presă al RAAN.
Recent, un alt grup de firme creditoare au pus sechestru pe sediul regiei şi pe o altă clădire din Drobeta Turnu-Severin.

„Societăţile pe care le reprezentăm noi au sediul atât în judeţul Mehedinţi, cât şi în afara judeţului, sunt prestatorii care au lucrat la Regia de Apă Grea din municipiul Turnu Severin. Sumele se ridică la aproximativ 200 de miliarde lei vechi. S-au demarat procedurile de executare silită, suntem în situaţia în faza în care executăm silit imobilele aparţinând regiei de apă grea şi care se află pe teritoriul administrattiv al municipiului. Este vorba de sediul regiei şi încă o clădire care a aparţinut fostei Regii Lotus, care la un moment dat a trecut în subordinea RAAN, clădire care este scoasă la licitaţie pentru un debit aparţinând unui alt prestator de servicii de la nivelul municipiului, SC SECOM, societatea de apă şi canal, faţă de care regia de apă grea are o datorie de aproximativ 700.000 lei. Clădirile sunt sechestrate, deja sunt intabulate în Cartea Funciară. Dacă nu îşi vor achita datoriile, aceste imobile se vor vinde în situaţia în care se va găsi un cumpărător şi dacă se va parcurge întreaga procedură de executare silită imobiliară”, a declarat avocatul Sorin Crudiu de la Baroul de Avocaţi Mehedinţi.

Avocatul a mai precizat că până la ora aceasta, nu s-a purtat nicio negociere între cele două părţi, în sensul în care Regia să avanseze un termen de achitare a datoriilor. Crudiu estimează câ până la sfârşitul anului s-ar putea încheia procedura de executare la toţi cei şase clienţi pe care îi reprezintă.

Pe aceeaşi temă:

Executare silită la RAAN. Executorul judecătoresc a pus sechestru pe şase autoturisme şi două locomotive

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite