Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Românca emigrată în Irlanda care a clădit un dosar impresionant şi l-a depus la DNA: „Este momentul să se înceapă curăţarea instituţiilor publice“

9
30 Nov 2016 18:37:58
Autor: Alin Ion
Claudia Guţulescu este originară din Drobeta-Turnu Severin şi trăieşte în Irlanda FOTO Facebook
Claudia Guţulescu este originară din Drobeta-Turnu Severin şi trăieşte în Irlanda FOTO Facebook

Impresionată de suferinţa celor de acasă, care au stat săptămâni întregi în frig, o tânără din Drobeta Turnu Severin, care trăieşte în Irlanda, vrea să se facă lumină în scandalul termoficării oraşului.

Claudia Guţulescu a elaborat o plângere penală care a fost înregistrată la începutul acestei săptămâni la DNA Bucureşti. În plus, aceasta a beneficiat de susţinerea a 250 de locuitori din Drobeta Turnu Severin, care au semnat pentru susţinerea sesizării. „Oamenii au venit noaptea în frig să semneze. Pe listele de semnături se regăsesc oameni simpli, avocaţi, doctori, profesori, tineri. Sunt oameni care au considerat că este momentul să se înceapă curăţarea instituţiilor publice din Drobeta-Turnu Severin. Lista asta face cinste oraşului“, a spus Claudia Guţulescu.

O firmă fără experienţă şi angajaţi, preferată de autorităţi

Plângerea înregistrată la DNA cuprinde o serie întreagă de acuzaţii, de la dare şi luare de mită şi până la deturnarea licitaţiilor publice sau abuz în serviciu.

Potrivit sesizării, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET), din cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Serverin, a organizat, anul trecut, o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să construiască o nouă centrală pentru furnizarea căldurii şi apei calde în oraş, după ce RAAN, unitatea care asigura aceste servicii a intrat în faliment şi şi-a încetat activitatea.

Claudia Guţulescu susţine că licitaţia a fost organizată cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că nu a fost anunţată. Mai mult decât atât, aceasta arată, în plângerea penală, că licitaţia a fost câştigată de o firmă fără experienţă, Alfa Ground Solution, fără angajaţi. 

„Iniţial, conform contractului, lucrările care fac obiectul contractului trebuiau finalizate pana la data de 01.11.2016, însă, ulterior, a fost încheiat un act adiţional, în care s-a prevăzut ca data de finalizare a lucrărilor luna februarie 2017“,

se menţionează în plângere.

Mai mult decât atât, Primăria Drobeta Turnu Severin a preluat de la lichidatorul RAAN instalaţiile de furnizare a agentului termic pentru oraş, după care a organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să le exploateze. La licitaţie s-au înscris două firme: Elsaco şi Alfa Ground Solution. Licitaţia a fost câştigată de Elsaco, dar Alfa Ground Solution a contestat. „Această firmă a acţionat în detrimentul severinenilor, pentră că în tot acest timp oamenii au rămas în frig“, mai spune Claudia Guţulescu.

„Licitaţia a fost organizată absolut legal“

Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiul Drobeta Turnu Severin, a spus că : „În Consiliul Local s-au aprobat în momentul acela anumite documentaţii de atribuire a licitaţiei, dar licitaţia propriu-zisă a fost organizată SPAET. Dacă cineva a greşit în această licitaţie trebuie să plătească, pentru  legislaţia trebuie respectată 100%“.


Contactat de Adevărul, Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al SPAET, a spus: „Investiţia nu este făcut din bani publici, ci din banii firmei. Licitaţia a fost organizată absolut legal, cu publicarea în SEAP. A fost doar o firmă care a participat şi legile spun că o societate poate să vină cu susţinere a altor firme specializate. (...) Termenul la care firma respectivă trebuie să isprăvească lucrarea este 2 februarie 2017.  (...) Se lucrează într-un ritm susţinut şi sperăm să respecte termenul, pentru că, altfel, contractul este în favoarea concedentului, adică a noastră, 90%“.

 

 

  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

ladiana stan
1.12.2016, 14:43:13

Romanii simpli au încredere în DNA. Numai penali din ALDE vor sa desființeze aceasta instituție care sta în gat celor care se cred stăpânii noștri pana la moarte. De ce nu s-a făcut plângere la alte instituții? Pt ca nu ai unde sa te plângi. Cetățenii nu contează, doar mita sa iasă.

0 (2 voturi)
Carmen Florea
1.12.2016, 15:22:28

... s-a facut totul legal ... cum sa nu? Mai ales ca au lungit-o ca sa mai mulga alti bani. Firma fara angajati ... desigur vreo jmecherie de-a celor din primarie care au acaparat banii, 'firme' de-ale sotiilor, d-ale lu' finu, d-ale lu' naşu si 'imbarligala' d-asta. Nu ca accept, dar o fi 'pacatuit' primarul injunghiat ..., nu se mai poate de atata hotie, stau calare pe banul amaratilor cate 4-5 mandate cu tot cu neamuri fara sa faca nimic pt sarmanii platitori de taxe. Primariile si bisericile sunt afaceri de familie, de clan, de bande. Insusi statul e o afacere de clan: clanul Ponta, de ex., are 25 membri abonati la banul contribuabililor si nu numai ... Cum ar fi 'firme' de dezapezire, care n-au macar o lopata ..., dar gabjesc banii si apoi 'mnezeu cu mila pt participanti la trafic ... milioanele raman in 'famele', doar se vad 'performantele' de 27 ani ...

+2 (2 voturi)
JJiacobuta
1.12.2016, 20:11:00

Doamaa respectiva sustine ca Elsaco nu are experienta . Este o firma care se ocupa de instalatii si contorizare dinainte de anul 2000 . Firma are un angajat ? Poate a facut un punct de lucru in Drobeta si are un angajat local. Firma are sute de angajati . Asta da stire marca adevarul fara informare macar se uitau in firme. ro si vedeau cifra de afaceri . eu sunt din Iasi si cunosc firma . Stiu ca e capabila de "smacherii" insa datele sunt articol sunt complet false pornind de la lipsa de experienta , numar de angajati si daca as studia in amanunt as mai vedea o sumedenie de inadvertente in plus. Firma Elsaco e din Botosani si culmea poate nu stie e sustinuta de liberali . Artocolul e tendenios prost facut si mincinos , deci concluzia e ca doar cei din exterior romani stiu sa faca o plangere si au curaj . Te crucesti cand vezi incompetenta ata la doamna respectiva cat si la adevarul . Deci ce sa inteleg ca sunteti prosti sin incompetenti cand se verifica stirrea si ne mai informam despre date.

+1 (1 vot)
P Robert
1.12.2016, 21:48:49

Inainte sa insiri jigniri citeste mai atent articolul. Nu Elsaco a castigat licitatia, ci Alfa. Datele din articol, false sau nu, nu sunt cele pe care le-ai inteles tu. "Licitaţia a fost câştigată de Elsaco, dar Alfa Ground Solution a contestat." "licitaţia a fost câştigată de o firmă fără experienţă, Alfa Ground Solution, fără angajaţi."

-1 (1 vot)
db
1.12.2016, 21:52:48

De cealaltă firmă era vorba că nu are angajați. Mai citește o dată cu atenție și retractează acuzațiile, dacă ești fair-play 😉

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările