Românca emigrată în Irlanda care a clădit un dosar impresionant şi l-a depus la DNA: „Este momentul să se înceapă curăţarea instituţiilor publice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Guţulescu este originară din Drobeta-Turnu Severin şi trăieşte în Irlanda FOTO Facebook
Claudia Guţulescu este originară din Drobeta-Turnu Severin şi trăieşte în Irlanda FOTO Facebook

Impresionată de suferinţa celor de acasă, care au stat săptămâni întregi în frig, o tânără din Drobeta Turnu Severin, care trăieşte în Irlanda, vrea să se facă lumină în scandalul termoficării oraşului.

Claudia Guţulescu a elaborat o plângere penală care a fost înregistrată la începutul acestei săptămâni la DNA Bucureşti. În plus, aceasta a beneficiat de susţinerea a 250 de locuitori din Drobeta Turnu Severin, care au semnat pentru susţinerea sesizării. „Oamenii au venit noaptea în frig să semneze. Pe listele de semnături se regăsesc oameni simpli, avocaţi, doctori, profesori, tineri. Sunt oameni care au considerat că este momentul să se înceapă curăţarea instituţiilor publice din Drobeta-Turnu Severin. Lista asta face cinste oraşului“, a spus Claudia Guţulescu.

O firmă fără experienţă şi angajaţi, preferată de autorităţi

Plângerea înregistrată la DNA cuprinde o serie întreagă de acuzaţii, de la dare şi luare de mită şi până la deturnarea licitaţiilor publice sau abuz în serviciu.

Potrivit sesizării, Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET), din cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Serverin, a organizat, anul trecut, o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să construiască o nouă centrală pentru furnizarea căldurii şi apei calde în oraş, după ce RAAN, unitatea care asigura aceste servicii a intrat în faliment şi şi-a încetat activitatea.

Gutulescu

Claudia Guţulescu susţine că licitaţia a fost organizată cu încălcarea prevederilor legale, în sensul că nu a fost anunţată. Mai mult decât atât, aceasta arată, în plângerea penală, că licitaţia a fost câştigată de o firmă fără experienţă, Alfa Ground Solution, fără angajaţi. 

„Iniţial, conform contractului, lucrările care fac obiectul contractului trebuiau finalizate pana la data de 01.11.2016, însă, ulterior, a fost încheiat un act adiţional, în care s-a prevăzut ca data de finalizare a lucrărilor luna februarie 2017“,

se menţionează în plângere.

Mai mult decât atât, Primăria Drobeta Turnu Severin a preluat de la lichidatorul RAAN instalaţiile de furnizare a agentului termic pentru oraş, după care a organizat o licitaţie pentru desemnarea unei firme care să le exploateze. La licitaţie s-au înscris două firme: Elsaco şi Alfa Ground Solution. Licitaţia a fost câştigată de Elsaco, dar Alfa Ground Solution a contestat. „Această firmă a acţionat în detrimentul severinenilor, pentră că în tot acest timp oamenii au rămas în frig“, mai spune Claudia Guţulescu.

„Licitaţia a fost organizată absolut legal“

Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiul Drobeta Turnu Severin, a spus că : „În Consiliul Local s-au aprobat în momentul acela anumite documentaţii de atribuire a licitaţiei, dar licitaţia propriu-zisă a fost organizată SPAET. Dacă cineva a greşit în această licitaţie trebuie să plătească, pentru  legislaţia trebuie respectată 100%“.

DNA

Contactat de Adevărul, Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al SPAET, a spus: „Investiţia nu este făcut din bani publici, ci din banii firmei. Licitaţia a fost organizată absolut legal, cu publicarea în SEAP. A fost doar o firmă care a participat şi legile spun că o societate poate să vină cu susţinere a altor firme specializate. (...) Termenul la care firma respectivă trebuie să isprăvească lucrarea este 2 februarie 2017.  (...) Se lucrează într-un ritm susţinut şi sperăm să respecte termenul, pentru că, altfel, contractul este în favoarea concedentului, adică a noastră, 90%“.

  

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite