Se pregăteşte un nou loc de schi în România: la Baia de Aramă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul are o valoare de 2 milioane de euro
Proiectul are o valoare de 2 milioane de euro

Micul orăşel din zona de munte a judeţului Mehedinţi, Baia de Aramă, are toate şansele să devină în scurt timp un punct de atracţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Primăria oraşului intenţionează să atragă 2 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru amenajarea unei piste de schi în zona Dealul Mare.

Proiectul a trecut prin toate furcile caudine şi are toate şansele să primească finanţarea. „Este un proiect foarte important pentru că pista de schi va fi deschisă pe tot parcursul anului, am gândit o activitate continuă, pentru ca turiştii să nu depindă de zăpadă vom avea o pârtie artificială pe timp de vară şi o pârtie pe timp de iarnă. Vom avea, de asemenea, un patinoar modern şi o piscină foarte bine gândită pentru a satisface întreaga zonă şi oraşul Baia de Aramă. Suntem în ultima fază cu proiectul, am trecut de eligibilitate, de conformitate, am trecut de faza în teren a Ministerului, am trecut de finanţate, suntem la depunerea proiectului”, a precizat primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

Potrivit proiectului, la Baia de Aramă se va amenaja o pârtie artificială (2795,00 mp), care va avea 3 linii de coborâre (începători, mediu avansaţi şi avansaţi), o zonă de start şi bandă transportoare, un imobil pentru pârtia artificială (recepţie, zonă de vestiare, depozit echipamente, grup sanitar, cabinet medical pentru acordarea primului ajutor ş.a.), o piscină pe 2 nivele cu cascadă între ele. De asemenea, se va amenaja o pârtie de zăpadă (lungime de 625 m dotată cu instalaşie teleschi, instalaţie de nocturnă, plase de protecţie pentru schiori şi echipamente aferente) şi un patinoar în suprafaţă de 300 mp (suprafaţă gheaţă) dotat cu instalaţie de nocturnă.

“Pârtia de schi va putea fi folosită pe întreaga perioadă a anului, deoarece va fi dotată şi cu covor artificial de zăpadă roşu, care poate fi folosit în toate celelalte anotimpuri, nu doar iarna, astfel  va putea fi accesibilă în orice perioadă a anului, nepierzându-se din potenţialul turistic. Pentru mine este singurul proiect cu care vreau să mă mândresc şi epntru care am vebit la Primăria Baia de Aramă. Pentru ca această zonă să se dezvolte într-un timp cât mai scurt, acesta era singurul obiectiv capabil să schimbe în bine oraşul Baia de Aramă”, a mai spus primarul Dunărinţu.

Proiectul va fi finanţat din fonduri structurale în proporţie de 50 la sută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară  5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro fără TVA.

Practic, prin acest proiect se vor crea noi locuri de muncă, dar şi posibilitatea de dezvoltare a zonei, prin înfiinţarea de pensiuni turistice şi comercializarea produselor obţinute din grădina proprie a  fermierilor, prin creşterea numărului de turişti în zonă, mărindu-se astfel piaţa de desfacere şi atragerea mai multor investitori.

Citiţi şi:

Muzică şi voie bună la Zilele oraşului Baia de Aramă

Bani europeni pentru Spitalul de la Baia de Aramă

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite