Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Severinenii au stat la coadă pentru o porţie de fasole, de Ziua Naţională

0
1 Dec 2018 15:51:03
Autor: Alexandra Georgescu
Zona unde s-a servit fasolea FOTO Alexandra Georgescu
Zona unde s-a servit fasolea FOTO Alexandra Georgescu

Severinenii care au vrut să petreacă în stil tradiţional s-au adunat de Ziua Naţională în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.

După ce s-au încheiat manifestările de la Monumentul Eroilor şi parada militară, în jurul orei 12,00 s-au format cozi la corturile special amenajate de Primăria oraşului, unde au fost puse la bătaie peste 3.000 de porţii de fasole.

Lângă Parcul central, oamenii au stat minute în şir la cozi ca să apuce o porţie de fasole cu cârnaţi şi un pahar de vin fiert. Cine ţine post în această perioadă a  mâncat doar fasole fiindcă a fost pregătită separat de cârnaţi.

“Am stat ceva timp la coadă, dar a meritat aşteptarea. Este foarte bine pregătită fasolea, felicitări bucătarilor”, spune Petrică Popescu (56 de ani), un severinean care stătea la coadă pentru o porţie de fasole.

Tot în centrul oraşului a avut loc un spectacol excepţional astăzi, de Ziua Naţională, pe esplanada teatrului, organizat de Palatul Culturii „Teodor Costescu” împreună cu Centrul Cultural „Nichita Stănescu”. A fost un moment deosebit, de mare măiestrie artistică, susţinut de soliştii vocali ai Grupului „Cununiţa” (pregătiţi de profesorul Doina Durdan) şi micuţii dansatori de la „Junii Mehedinţiului” (profesor Sanda Daniela Stănilă). 

Micii artişti au înfruntat frigul năprasnic, dar la finalul spectacolului au fost răsplătiţi de public cu aplauze minute în şir. Evenimentul s-a încheiat cu un microconcert susţinut de Ansamblul Profesionist „Danubius””, sub bagheta dirijorului Adrian Luca.

Peste 2.000 de severineni au participat astăzi la evenimentele organizate în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin de Ziua Naţională.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările