Termoficarea rămâne problema majoră pentru municipiul Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termocentrala de la Halânga îşi închide porţile în această primăvară FOTO Corina Macavei
Termocentrala de la Halânga îşi închide porţile în această primăvară FOTO Corina Macavei

După episodul din toamna trecută, când severinenii au tremurat în case până când Guvernul a înţeles să aloce bani pentru termoficarea oraşului, Severinul ar putea avea şi în acest an probleme mari în ceea ce priveşte încălzirea oraşului.

Actuala termocentrală care asigură în momentul de faţă agentul termic pentru încălzirea locuinţelor din municipiul Drobeta Turnu Severin se va închide în această primăvară, potrivit declaraţiilor administratorului special al RAAN, Ion Sîrbulescu: „Sunt eforturi deosebite, sper să trecem această perioadă relativ uşor, oricum din primăvara acestui an Termocentrala nu va mai putea funcţiona pentru că nu va mai întruni condiţiile de mediu, pentru situaţii de urgenţă, obligaţii faţă de CEZ, Transelectrica. Categoric, Termocentrala se va opri şi eu vă garantez că se va opri definitiv. Termocentrala a fost creată în simbioză cu Combinatul de producere a apei grele, întrerupându-se activitatea de producere a apei grele această termocentrală nu se mai justifică ea fiind uzată fizic şi moral”.

Pe de altă parte, firma care a câştigat licitaţia organizată de Primăria Turnu Severin pentru construirea unei centrale noi pe gaz nici măcar nu a obţinut până acum toate avizele necesare pentru a putea trece la construcţia efectivă a centralei. În aceste condiţii, viceprimarul Daniel Cîrjan se teme că această firmă nu mai are timpul fizic necesar construcţiei centralei.

„La sfârşitul anului 2015 s-a aprobat în Consiliul Local concesionarea terenului către firma câştigătoare a licitaţiei, care să realizeze o termocentrală care să furnizeze agent termic ctre populaţie. Până la acest moment şi suntem aproape la jumătatea lui ianuarie nu s-a obţinut decât certificatul de urbanism, în rest celelalte documente necesare pentru a se demara efectiv construcţia încă nu sunt obţinute, de aceea eu sunt sceptic că această firmă are capacitatea tehnică şi financiară să ducă investiţia până la capăt”, spune vicele Cîrjan.

Valoarea centralei care urmează să se construiască la Drobeta Turnu Severin este de 13.781.285 de euro, iar durata de implementare a proiectului la care s-a angajat firma câştigătoare este de 8 luni şi 21 de zile.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite