Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Toamna vine cu scumpiri la Turnu Severin: s-au majorat tarifele la apă-canalizare şi agent termic

1
27 Aug 2015 14:13:30
Autor: Alexandra Georgescu
Deciziile s-au luat în şedinţa de Consiliu Local FOTO Corina Macavei
Deciziile s-au luat în şedinţa de Consiliu Local FOTO Corina Macavei

Severinenii vor plăti de la 1 septembrie cu 23 la sută mai mult pentru serviciile de apă-canal furnizate de SECOM, după ce consilierii locali au aprobat joi în şedinţa de Consiliu Local majorarea tarifelor.

După ce a primit un refuz categoric în şedinţa de Consiliu Local de luna trecută, SECOM a revenit astăzi cu o nouă propunere de majorare a tarifelor la preţul de livrare şi de această dată a obţinut OK-ul aleşilor locali.

Consilierii locali au votat în unanimitate majorarea tarifului cu 23 la sută pentru serviciile prestate de SECOM întrucât exista riscul pierderii fondurilor europene pentru proiectul de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare în municipiul Drobeta Turnu Severin.

SECOM, furnizorul de servicii apă-canal pentru municipiul Drobeta Turnu Severin a cerut majorarea tarifelor motivând că este o condiţie impusă în contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi”, astfel încât să poată acoperi cheltuielile la cofinanţarea proiectului prin contractarea unui credit.

Discuţiile în forul local au fost destul de aprinse, mai ales că până la această oră nu s-a efectuat nicio lucrare în Drobeta Turnu Severin pe acest proiect, deşi iniţial lucrările trebuiau finalizate până la sfârşitul acestui an.
Directorul de la SECOM, George Lupulescu, a dat asigurări consilierilor locali că în două săptămâni vor începe lucrările de reabilitare a reţei de apă şi canalizare în municipiul Drobeta Turnu Severin şi că termenul de execuţie este de 8 luni.

„Şansele să se realizeze sunt de 99,9 la sută. S-au schimbat lucrurile se face o fazare, lucrarea a fost licitată pentru o perioadă de execuţie de 8 luni, deja s-a semnat contractul din data de 10, astăzi a venit verificarea garanţiei, în două săptămâni se poate începe”, a declarat Lupulescu.

Consilierul local Dumitru Mărculescu a venit cu propunerea ca Primăria Turnu Severin să suporte creşterea de 23 la sută, însă contabilul şef al instituţiei a declarat că bugetul de anul acesta nu poate să susţină o asemenea subvenţie, aşa că în final cel care vor achita noile tarifele vor fi severinenii.

Potrivit proiectului, lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare vor fi demarate în mai multe cartiere din Turnu Severin:  Cartierul Tinerilor, Cartierul Veteranilor de Război, zona Antenelor, prelungirea străzii Cicero până la centură, Walter Mărăcineanu, cartierul Banoviţa, zona Constructorilor, Calea Târgu Jiului şi Gura Văii.

Deşi nu este rezolvată problema termoficării în sezonul rece 2015-2015 în municipiul Drobeta Turnu Severin, având în vedere că Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare îşi închide activitatea, consilierii locali au aprobat în cadrul şedinţei  de Consiliu Local de astăzi şi majorarea preţului de livrare a agentului termic către populaţie şi agenţi economici. Populaţia nu va simţi însă la buzunar această majorare fiindcă primăria s-a angajat să o achite de la bugetul local, doar agenţii economici vor plăti cu 27 de lei mai mult la factură.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Traian Nistorescu
30.08.2015, 17:25:23

Primarul Gherghe stie ca la viitoarele alegeri nu are nici o sansa de a mai fi ales indiferent din partea carei formatiuni politice ar candida, de fapt a trecut de la Romania Mare la PSD, PDL, UNPR actual! In consecinta si-a primit tainul laolalta de consilierii locali si au votat ca niste nesimtiti o marire a pretului de cost a apei de dunare consumata ,cu 23% la fel ca si pentru apa meteoritica , asa zisa de canalizare! Banii pentru apa meteoritica se vireaza de fapt de societatea incasatoare SECOM in bugetul primariei. Il intreb pe acest nesimtit si pe acolotii sai cum a imbunatatit calitatea apei de baut din dunare , o aduce din izvoarele de pe mosiile sale?

+1 (1 vot)
Modifică Setările