Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Trei câini au murit arşi de vii într-un incendiu la un adăpost de animale din Husnicioara

0
23 Apr 2015 10:57:09
Autor: Alexandra Georgescu
Animalele au murit arse de vii
Animalele au murit arse de vii

Noaptea trecută, la ora 01.22, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitat să intervină, în comuna Husnicioara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale. Din păcate, în incendiu au ars 1 viţel, 3 câini şi 5 păsări.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri, cu două autospeciale cu apă şi spumă, care au intervenit pentru stingerea incendiului, ce se manifesta la un adăpost de animale, construit din lemn, pe o suprafaţă de cca. 200m, la un gard din lemn, fân, cereale şi alte bunuri materiale.
        

„Având în vedere că exista pericol de extindere a incendiului la casa de locuit şi alte anexe învecinate, pompierii au luat imediat măsuri de limitare a propagării incendiului”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.
        

Incendiul a cuprins adăpostul de animale, gardul din lemn pe o lungime de  10 m, aprox. 1tonă de fân, o căruţă din lemn, 3 tone de porumb şi aparate electrice pentru morărit. În incendiu au ars 1 viţel, 3 câini şi 5 păsări, însă, prin intervenţia lor, care a durat aproximativ cinci ore, pompierii au reuşit să salveze casa de locuit şi o anexă învecinată, 5 bovine, 60 de păsări, un porc, 2 butelii şi 2 clăi de fân. La stingerea incendiului a participat şi SVSU Husnicioara.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost flacăra determinată de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările