Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat din Mehedinţi nu a respectat regimul izolării la domiciliu şi a fost plasat în carantină sub pază

0
26 Mar 2020 18:02:31
Autor: Alexandra Georgescu

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Poliţia Locală au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor negative, dar şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Poliţia Locală au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor negative, dar şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, face un apel către toţi cetăţenii judeţului Mehedinţi să limiteze deplasările, să respecte normele de igienă, să intre în contact cu cât mai puţine persoane şi să respecte prevederile legale.

În ultimele 24 de ore, peste 400 de poliţiştii mehedinţeni au participat la 464 de misiuni derulate în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu COVID 19.

Astfel, au fost verificate 1.529 persoane aflate în izolare la domiciliu şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au verificat 13 agenţi economici cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul Stării de Urgenţă, unde nu au constatat nereguli.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei conform Ordonanţei Militare nr.3/ 2020, în valoare de peste 171.000 lei.

Totodată, poliţiştii au identificat un bărbat, de 48 de ani, care nu a respectat măsură izolării la domiciliu. Acesta a fost condus în carantină instituţionalizată sub pază şi a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 lei.
19 patrule mixte ale Jandarmeriei şi Poliţiei au verificat 415 persoane aflate în izolare în 50 localităţi. De asemenea, 34 jandarmi au constituit echipaje pentru însoţirea convoaielor care au tranzitat judeţul Mehedinţi şi transportul persoanelor către centrele de carantină. Jandarmii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 140 de locaţii, unde se află 401 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ Mehedinţi au fost angrenate 10 echipaje de poliţie locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică şi 3 echipaje de circulaţie rutieră. Poliţiştii locali au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanţa Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 18.300 lei.

În intervalul orar 19.00 - 22.00, Poliţia Locală Drobeta Turnu Severin a desfăşurat misiuni de avertizare sonoră a populaţiei.

Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică şi Nucleară din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat o misiune de decontaminare a unei autospeciale aparţinând Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi.

În judeţul Mehedinţi, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, 177 de persoane se află în carantină (din care 43 persoane au intrat şi 5 persoane au ieşit în ultimele 24 ore), iar 2.005 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu (din care 228 persoane au intrat şi 0 persoane au ieşit în ultimele 24 ore).


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările