Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Şi-au unit forţele pentru prinderea incendiatorilor

0
22 Mar 2012 08:08:37
Autor: adevarul
Protocolul a fost semnat de toţi cei implicaţi în depistarea incendiatorilor
Protocolul a fost semnat de toţi cei implicaţi în depistarea incendiatorilor

Pompierii, reprezentanţii APIA şi Garda de Mediu au semnat un protocol care va contribui la diminuarea fenomenului arderilor necontrolate

La sediul Inspecţiei de Prevenire de pe str. I. C. Brătianu, nr. 2, a avut  loc o întâlnire între reprezentanţii APIA şi Garda de Mediu. Şedinţa a avut ca scop stabilirea unui protocol referitor la procedura de identificare a suprafeţelor arse şi proprietarilor acestora, precum şi măsurile legale ce pot fi luate pentru diminuarea fenomenului arderilor necontrolate, care sunt generate de acţiuni intenţionate ale unor cetăţeni.

Incendierea terenurilor nemuncite a devenit un obicei periculos, care îi poate lăsa pe agricultorii abonaţi la subenţiile APIA fără bani.

„Agricultorul nu va mai obţine subvenţii, dacă se constată că a depus cerere pentru subvenţie la Apia, numai aşa este exclus de la Apia, în condiţiile în care se află că terenul a fost incendiat şi se stabileşte vinovatul va fi scos de la subvenţie.

În funcţie de întinderea prejudiciului e posibil să fie exlus o perioadă de trei ani”,a declarat Florian Sârbu, director la APIA Mehedinţi

Potrivit directorului de la APIA Mehedinţi foarte mulţi  agricultori care beneficiază de subenţii declară terenurile  nelucrate, dar îşi iau angajamentul că le vor întreţine. Ei trebuie să ştie însă că sancţiunile pentru incendiarea terenurilor şi poluarea mediului sunt destul de mari.

„Sancţiunile sunt destul de drastice, între 5000 şi 10.000 de lei pentru  persoanele fizice”, a declarat Dan Budu, director la Garda de Mediu.Echipe mixte de control vor începe verificările astăzi în judeţul Mehedinţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările