Turnu-Severin

articolul anterior articolul urmator

Zi încărcată pentru pompierii mehedinţeni. Ultimele intervenţii în ultimele 24 de ore

1
8 Apr 2020 18:50:32
Autor: Alexandra Georgescu

Pompierii mehedinţeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, la şase situaţii de urgenţă, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, dar şi pentru acordarea asistenţei medicale unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgenţă 112.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru salvarea unei persoane surprinse sub un utilaj agricol, salvarea unui animal, dar şi pentru limitarea şi stingerea a patru incendii, care s-au manifestat la vegetaţie uscată, un depozit de furaje şi un stâlp electric stradal.

În cursul zilei de marţi, 07 aprilie a.c., pompierii mehedinţeni au acţionat pentru localizarea şi stingerea a două incendii, izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza  localităţilor Boceni şi Balota, ca urmare a nerespectării de către cetăţeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În localitatea Boceni, pompierii din cadrul Staţiei Strehaia au lichidat incendiul, care a cuprins circa 10 hectare de vegetaţie uscată, şi au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la pădurea de foioase din apropiere.

Cel de-al doilea incendiu, manifestat pe aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată în localitatea Balota, a fost stins de pompierii din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin.

Marţi seara, două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii Baia de Aramă au intervenit cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială cu modul de descarcerare pentru extragerea unei persoane surprinse sub un utilaj agricol, în localitatea Mărăşeşti. Din nefericire, la sosirea pompierilor, bărbatul, în vârstă de circa 55 de ani, nu prezenta semne vitale, fiind declarat decedat de către medicul SAJ.

De asemenea, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, în localitatea Şimian, pentru salvarea unui câine, căzut într-un canal cu o adâncime de circa doi metri. Salvatorii au acţionat cu accesoriile din dotare şi au reuşit scoaterea în siguranţă a animalului.

În  contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore,  pompierii mehedinţeni au efectuat opt misiuni, şapte dintre acestea constând în decontaminarea unor ambulanţe SMURD şi SAJ, dar şi a unei autospeciale de transport.

Totodată, aceştia au asigurat transportul unor persoane, care au fost preluate din judeţul Caraş-Severin pentru a fi plasate în carantină instituţionalizată, pe raza judeţului Mehedinţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

King Kayron
8.04.2020, 20:23:39

Comentariu considerat abuziv.