2.400 de euro preţul pentru un permis de conducere fără susţinerea examenului. Escrocheria pentru care un avocat a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversatul avocat din Vaslui, Neculai Horobeţ, a fost arestat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, fiind acuzat că îşi trafica influenţa contra unor sume mari de bani, vânzând iluzii unor persoane de o maximă naivitate.

Procurorii DNA au venit cu noi detalii în cazul avocatului Neculai Horobeţ, din cadrul Baroului Vaslui, arestat la sfârşitul săptămânii de judecătorii Curţii de Apel Iaşi, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Potrivit DNA, avocatul Horobeţ a beneficiat şi de sprijinul unui complice, Florin Ioan Bîcu. Faţă de acesta din urmă, s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 

În perioada septembrie – octombrie 2017, Neculai în Horobeţ, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană, direct sau prin intermediul lui Florin Ioan Bîcu, în mai multe tranşe, suma  totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier. Concret, avocatul a promis persoanei respective,care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere.

”Într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei doi inculpaţi au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro şi au primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 euro şi 400 lei, pentru a determinape lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susţinerea examenului auto”, au precizat procurorii DNA. 

Arestarea avocatului Horobeţ vine la doar câteva luni după trimiterea în judecată într-un alt dosar instrumentat de DNA, în care este acuzat de alte cinci fapte de trafic de influenţă. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Iaşi, nefiind finalizată procedura de cameră preliminară.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite