Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Şeful Poliţiei Rutiere Vaslui, acuzat de comerţ ilegal cu maşini. Ofiţerul Sergiu Anton a fost retras din funcţie

1
23 Apr 2019 08:27:08
Autor: Simona Voicu
Sergiu Anton
Sergiu Anton

Comisarul Sergiu Anton, şeful Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar în care este acuzat de acte de comerţ incompatibile cu funcţia de poliţist.

Odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, comisarul Sergiu Anton a fost retras din activitatea operativă.

 “Acesta este pus la dispoziţia comandantului IPJ Vaslui, pentru că împotriva sa s-a început urmărirea penală de către DNA Iaşi, având statut de inculpat. Statutul poliţistului prevede ca în astfel de situaţii, până la finalizarea cercetărilor, să fie pus la dispoziţia comandantului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui

Ofiţerul Sergiu Anton este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi sprijinit-o pe fosta sa soţie să vândă mai multe autovehicule, în cadrul unui târg de maşini organizat de către aceasta,
Fosta soţie a comisarului Anton susţine că acesta este nevinovat şi că toate tranzacţiile vizate de ancheta DNA s-au făcut, de fapt, între membrii familiei.

Interceptat timp de un an

„Este vorba despre acte de comerţ, dar toate masinile care au făcut obiectul cercetării, de fapt le-am schimbat noi, în familie. Au fost chemati martori, inclusiv artişti din Moldova cu care am avut discuţii telefonice, dar care nu aveau nicio legătură cu dosarul. Eu sper să îl scoată de sub urmărire penalã, pentru că este nevinovat. Martorii au declarat că nu s-a făcut comerţ cu maşini şi nu are nicio implicare Sergiu Anton. Un an a durat interceptarea , nu sunt probe concludente, sperăm că nu va fi trimis în judecată. Suntem divorţaţi de un an, dar am rămas într-o relaţie de prietenie”, a declarat Lia Anton, fosta soţie a şefului SPR Vaslui.

Originară din Republica Moldova, Lia Anton  conduce o televiziune în municipiul Iaşi. Sergiu Anton a activat în cadrul Poliţiei Iaşi până în 2017, când a fost transferat în cadrul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Vaslui, zguduită la acea vreme de un scandal de corupţie, soldat cu trimiterea în judecată a mai multor poliţişti, printre care fostul inspector şef al IPJ Vaslui, dar şi foştii şefi ai Poliţiei Rutiere.

Până la clarificarea situaţiei juridice, în locul lui Sergiu Anton, la conducerea Serviciului Rutier Vaslui a fost împuternicit comisarul George Sava.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ion niculitel
25.04.2019, 19:41:33

Daca-u pesedel are voie ! Abuzul in serviciu nu mai exista. Si Politia care de fapt a fost totdeauna militie, este luata pe persoana fizica.

Modifică Setările