Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Şicanare în trafic, urmată de o bătaie cu levierul şi pumnii. Ce pedeapsă a primit şoferul nervos

1
20 May 2019 20:37:14
Autor: Simona Voicu

Un tânăr din judeţul Vaslui, a fost condamnat de Judecătoria Huşi în urma unui scandal provocat în trafic, precedat de o şicanare cu un alt conducător auto.

Incidentul a avut loc în vara anului 2017, însă cazul a fost soluţionat abia în prezent de instanţa de judecată. Ionuţ Coşug, şoferul-agresor, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare şi obligat un termen de supraveghere de doi ani, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi loviri şi alte violenţe. 

De asemenea, şoferul a fost obligat de judecători să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Şoferul vinovat şi-a recunoscut şi regretat faptele şi le-a pus pe seama faptului că şi-a pierdut cumpătul după ce celălalt conducător auto i-ar fi arătat semne oscene. Incidentul a avut loc în noaptea de 23 iulie 2017 pe Şoseaua Huşi-Iaşi. 

Un tânăr din Huşi, Liviu Biciuşcă se deplasa cu autoturismul său, condus de un prieten, Şoseaua Huşi-Iaşi, când a fost depăşit de autoturismul condus de inculpatul Ionuţ Coşug. La un moment dat, între cele două autoturisme s-a produs o şicanare în trafic, iar într-o intersecţie, maşina în care se afla Biciuşcă a fost blocată de autoturismul lui Coşug.

În momentul în care  şoferul a încercat să ocolească maşina care îl bloca, ”rivalul” a coborât cu un levier în mână lovind luneta autoturismului. Ulterior, profitând de faptul că geamul din dreptul lui Biciuşcă era deschis, i-a aplicat două lovituri cu pumnul în zona feţei. Incidentul a luat sfârşit la intervenţia unui alt huşean, care trecea cu maşina prin zona respectivă.

”În timpul cercetărilor inculpatul a avut o atitudine sinceră, recunoscând şi regretând faptele comise, pe care le-a pus pe seama şicanelor din trafic şi a semnelor obscene pe care i le-a făcut persoana vătămată. Din acest motiv a blocat parţial drumul şi a aşteptat autoturismul persoanei vătămate, având în mână un levier. Apoi, a avut o atitudine agresivă atât faţă de persoana vătămată, cât şi faţă de maşina acesteia”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Şoferul lovit s-a constituit parte civilă în acest caz solicitând daune morale în cuantum de 2.000 de euro. Judecătorii i-au respins solicitarea, motivând că persoana vătămată nu a făcut dovada prejudiciilor morale suferite. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mandrean Paul
20.05.2019, 21:36:51

Comentariu considerat abuziv.