Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Adrian Porumboiu, al doilea cel mai mare moşier din ţara noastră

0
24 Jul 2013 21:21:26
Autor: Ionuţ Balaban
Adrian Porumboiu a avut profit în agricultură în anul 2012 FOTO:adevarul
Adrian Porumboiu a avut profit în agricultură în anul 2012 FOTO:adevarul

Binecunoscutul om de afaceri vasluian, Adrian Porumboiu, se poate lăuda cu titlul de cel de-al doilea mare fermier din România, dacă este să ne luăm după banii pe care i-a primit de la bugetul de stat al ţării noastre, în anul 2012, pentru suprafeţele de pământ exploatate.

Afacerile din agricultură ale lui Adrian Porumboiu au mers pe plus,  cel puţin aşa arată un clasament întocmit de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2012, realizat pentru economica.net.

Porumboiu a încasat anul trecut pentru suprafeţele exploatate prin Comcereal Vaslui aproximativ 17,6 milioane de lei. Societatea, care deţine în jur de 28.000 de hectare de teren, face parte din grupul Racova şi a raportat anul trecut afaceri în valoare de 273,7 milioane de lei, cu 46,4 mai mult decât în 2011. Fostul finanţator al echipei FC Vaslui a avut cu această firmă o rată a profitului de 1,29%.

Cei mai mulţi bani pe suprafaţa exploatată este Culiţă Tărâţă, proprietarul din Insula Mare a Brăilei, care a încasat prin firma sa 42 de milioane de lei. Interagro SA, firma lui Ioan Niculae, a primit în campania 2012 din fonduri bugetare şi comunitare peste 10,5 milioane de lei pentru cele aproximativ 20.200 de hectare pe care le exploatează. Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). 

Citeşte şi:

Anunţ important făcut de Adrian Porumboiu: „Mă gândesc să candidez“

Iată de ce a lăsat Adrian Porumboiu echipa de fotbal FC Vaslui: „Chiar nu vă aşteptaţi la asta din partea mea!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările