Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Bătrână judecată pentru o crimă pe care ar fi comis-o în urmă cu 16 ani, achitată de magistraţii ieşeni

0
17 Dec 2013 20:16:04
Autor: Mediafax
Judecătorii au decis eliberarea bătrânei acuzate de crimă. FOTO: Adevărul
Judecătorii au decis eliberarea bătrânei acuzate de crimă. FOTO: Adevărul

O bătrână de 78 de ani, din localitatea vasluiană Bogdăneşti, judecată de aproape trei ani într-un dosar în care era acuzată de o crimă pe care ar fi comis-o în 1997, a fost achitată de Curtea de Apel Iaşi, deşi procurorii au strâns dovezi timp de 14 ani, fiind deshumat inclusiv cadavrul victimei, arată Mediafax.

Curtea de Apel Iaşi a hotărât achitarea unei femei din judeţul Vaslui care, în urmă cu peste 16 ani, ar fi ucis un bătrân, în vârstă de 85 de ani la acea vreme, de care presupusa autoare a crimei avea grijă la vremea respectivă. Conform sursei citate, magistraţii ieşeni au menţinut hotărârea dată iniţial, în ianuarie 2013, de Tribunalul Vaslui, instanţă care a găsit-o nevinovată pe bătrâna de 78 de ani pe motiv că anchetatorii nu au putut depune la dosar probe directe, cum ar fi, de exemplu, arma crimei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fratele Mariei Frîncu a fost cel care l-a găsit pe bătrân mort în casă, întins pe pat, cu hainele pline de sânge şi cu lovituri la cap. Cu toate acestea, rudele bărbatului au decis să-l îngroape, însă, în momentul în care acesta era dus la cimitir, susţin anchetatorii, un nepot de-al său, venit atunci la înmormântare, a observat loviturile de la cap, sesizând Poliţia din localitate.
Poliţiştii au declanşat o anchetă, însă nu au reuşit să identifice autorul la acea vreme, abandonând cercetările.
Dosarul a fost redeschis în urmă cu şase ani de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în speranţa că va fi găsit şi dovedit autorul crimei.

În urma cercetărilor, anchetatorii au adunat numeroase probe în dosar. La sfârşitul anului 2010 a fost deshumată victima pentru a fi găsi noi dovezi care să confirme că femeia este autoarea crimei. Mai mult decât atât, bătrâna a fost supusă şi testului poligraf pe care nu a reuşit să-l treacă.

În baza dovezilor strânse la dosar, procurorii cred că Maria Frîncu l-ar fi lovit pe bătrânul de 85 de ani cu o secure în cap, după care l-a întins în pat. Ulterior, femeia a încuiat totul şi a plecat spre propria locuinţă, fiind anunţată de vecini că bătrânul a fost găsit mort în casă. Motivul pentru care Maria Frîncu ar fi recurs la gestul extrem, susţin procurorii, ar fi fost refuzul victimei de a-i oferi o bucată de pământ ca moştenire, femeia susţinând că ea ar fi fost fiica nelegitimă a bătrânului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările