Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Câţi ani de închisoare a primit bărbatul care a terorizat un întreg oraş. Ataca femei în plină stradă, le tâlhărea şi le agresa sexual

0
20 May 2022 12:58:54
Autor: Valentin Trufasu
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O mobilizare fără precedent pe reţelele de socializare a avut loc pentru a-l prinde pe un bărbat care a semănat teroare la începutul acestui an în Bârlad. Poliţiştii au reuşit în cele din urmă să îl identifice pe individul care ataca din senin pe oricine îi ieşea în cale.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat la 8 ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi tâlhărie calificată pe Iulian Batistă, un vasluian de 39 de ani. Decizia instanţei nu este definitivă. 

Individul a terorizat zile în şir femeile din Bârlad, pe care le ataca în plină stradă şi le molesta sexual, iar pe unele le şi tâlhărea. 

Mai multe eleve i-au căzut victime prădătorului sexual, iar o mobilizare fără precedent a rudelor şi prietenilor acestora pe reţelele de socializare a condus finalmente la prinderea  agresorului.  

Iniţial, victimele agresiunilor au scăpat cu fuga şi de teamă şi ruşine nu au sesizat Poliţia. O rudă a unei adolescente, elevă în clasa a IX-a la un liceul bârlădean, atacată în seara de marţi, 11 ianuarie 2022, a postat cele întâmplate pe o reţea de socializare, descriindu-l pe individ cu lux de amănunte.

„Nepoata mea a fost atacată aseară pe la ora 19.00, pe drumul care duce de la Penny la Lidl, de o creatură cu ochii bulbucaţi şi cu pupilele negre care îi acopereau aproape tot albul ochilor, era mic de statură, cam 1.50-1.60 m, era îmbrăcat cu o geacă şi cu fes pe cap. A lovit-o cu piciorul, apoi a încercat să o sărute şi să o pipăie, din fericire a găsit în buzunarul pantalonilor 100 de lei pe care i-a luat şi a fugit, aşa a scăpat de el. Părea un om al străzii, drogat dacă e să ne luăm după ochii bulbucaţi. Bârladul nu e un oraş aşa de mare şi poate îl cunoaşte cineva sau bănuiţi cine este!”, a scris femeia  pe mai multe grupuri de pe Facebook.  

Atacuri în serie în aceeaşi zi

Mai multe persoane au reacţionat imediat, spunând că au cunoştinţă despre situaţii asemănătoare, în care acelaşi individ a atacat din nou, tot pe 11 ianuarie, în zona dintre magazinul Penny şi supermarketul Lidl din Bârlad.

„Aseară, tot prin acea zonă, au fost atacate două femei şi un bărbat”, a scris o altă femeie într-un comentariu.

”Nu e singura persoană care a fost atacată aseară. Şi copila mea se întorcea de la scoală pe la 18,50 şi, în zona Berlinului de la Şcoala nr 8, (Episcop Iacov Antonovici - n.r.) i-a ieşit în faţă individul aşa cum este descris în acest caz şi tot aşa a încercat să o pipăie, apoi a lovit-o cu piciorul. Fata s-a refugiat în magazinul Berlin, speriată. Deci, acel individ după ce l-a atacat pe copilul meu s-a dus în zona Lidl. Atenţie, dacă îl cunoaşte cineva, să facă cunoscut. Politia să ia aminte şi să facă cercetări să fie prins, căci doamne fereşte se poate întampla o nenorocire”, menţiona atunci o altă doamnă într-o postare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Violatorul în serie ce părea de neoprit. Judecătorii l-au pedepsit exemplar pentru ce le-a făcut victimelor

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările