Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Ce echipamente şi materiale de protecţie au  primit spitalele din judeţul Vaslui în plină pandemie de coronavirus

0
31 Mar 2020 15:53:40
Autor: Simona Voicu

În ultimele zile, instituţiile din judeţul Vaslui care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, au fost dotate cu noi echipamente de protecţie.

Echipamentele au fost livrate judeţului Vaslui prin  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi au fost distribuite de la nivel judeţean de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui.

Astfel, echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii au fost repartizate Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Vaslui, Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, spitalelor municipale din Bârlad şi Huşi, precum şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui.

În total au fost primite şi repartizate: 420 de măşti de protecţie tip FFP3, 725 măşti de protecţie tip FFP2, 800 măşti de protecţie tip FFPL, 3.130 costume de protecţie, 30 litri dezinfectant la nivel inalt tip TP2 şi 900 perechi de mănuşi.

Cele mai mari unităţi sanitare din judeţ sunt spitalul din Vaslui care are 1.190 de angajaţi, spitalul din Bârlad cu 980 de salariaţi şi cel din Bârlad, cu aproximativ 450 de angajaţi.

De asemenea, în folosinţa ISUJ „Podul Înalt” Vaslui au intrat şi 10 seturi de echipament individual de protecţie, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuşi, ochelari şi cizme. ”Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele care vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui. 

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a primit 500 combinezoane de protecţie, 525 măşti de protecţie, 200 perechi de mănuşi de protecţie şi 15 litri dezinfectant tip TP2. Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Vaslui a primit 580 combinezoane de protecţie, 475 măşti de protecţie şi 300 perechi mănuşi de protecţie. Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui (cu prioritate Secţia de Boli Infecţioase Vaslui şi UPU Vaslui) a primit 850 combinezoane de protecţie, 680 măşti de protecţie şi 15 litri dezinfectant tip TP2.

Spitalul Municipal Bârlad a primit 630 combinezoane de protecţie şi 65 măşti de protecţie. 

Spitalul Municipal Huşi a primit 30 combinezoane de protecţie şi 90 măşti de protecţie. Astăzi şi în zilele următoare vor fi distribuite alte echipamente de protecţie care urmează a fi distribuite tot de către IGSU.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii