Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Ce a păţit Pardaillan, recidivistul care a sărit la oamenii legii cu satârul şi a avariat autospeciala de Poliţie

3
28 Sep 2021 13:57:32
Autor: Valentin Trufasu
Costică Pardaiilan Lupu pe patul de spital, după ce a fost împuşcat într-un picior FOTO vremeanoua.ro
Costică Pardaiilan Lupu pe patul de spital, după ce a fost împuşcat într-un picior FOTO vremeanoua.ro

Un vasluian extrem de violent a fost condamnat la închisoare cu executare după a atacat un poliţist şi mai mulţi jandarmi cu un topor şi apoi cu un satâr. În 2017, un poliţist a fost nevoit să-l împuşte într-un picior pentru că bărbatul sărise să îl lovească cu un topor.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat pe Costică Pardaillan Lupu, un bărbat de 44 de ani, din oraşul vasluian Negreşti, la un an şi nouă luni de închisoare cu executare pentru ultraj şi distrugere. Curtea de Apel Iaşi se va pronunţa definitiv în acest caz pe 1 octombrie.

Individul a făcut un adevărat show pe 9 martie 2021, după ce mai mulţi vecini ai acestuia au sunat la 112 ca să reclame că de mai multe zile se aude muzică dată la maxim din curtea lui şi nu se pot odihni.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, cărora li s-a alăturat o altă patrulă de jandarmi, ştiut fiind că bărbatul este recalcitrant şi devine violent, mai ales când este băut. Oamenii legii au vorbit mai întâi cu concubina bărbatului, care a dat muzica mai încet.

„Pun toporul pe tine”

Acest lucru l-a scos din minţi pe Costică Lupu, care a ieşit dn casă înarmat cu un topor.  Înainte să ajungă la poarta de acces din curtea imobilului unde locuia, a fost dezarmat de nepoata lui. Supărat de acest lucru, a început să îi înjure şi să îi ameninţe pe jandarmi şi pe poliţist. „Vezi că îţi dau în cap”, „pun toporul pe tine”, solicitându-le pe un ton autoritar sa plece din faţa locuinţei sale.

Ulterior, s-a dus în casă, de unde a revenit cu un satâr, continuându-şi pleiada de injurii şi ameninţări. „Tu vii la mine la poartă să-mi dai, eu îţi dau”, i-a strigat unuia dintre jandarmi şi a sărit apoi să îl lovească cu satârul. Omul legii l-a somat de mai multe ori să se oprească, a tras un foc de armă în plan vertical şi alte două spre picioarele acestuia, fără să-l rănească.

Împuşcat în picior într-un alt incident violent

Nu a reuşit să îl potolească şi atunci l-a lovit cu tomfa peste mâna în care avea satârul. Nu a fost suficient ca să-l oprească pe bărbat, care a luat un bolţar din curtea casei şi l-a aruncat în maşina de Poliţie, avariind-o. Oamenii legii l-au reţinut, iar ulterior instanţa l-a arestat preventiv.

De amintit este că agresorul a fost condamnat anterior la un an şi patru luni de închisoare tot pentru ultraj, după ce în 2017 a sărit cu toporul la un alt poliţist, care a fost nevoit să-l împuşte într-un picior ca să scape cu viaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Pedeapsa primită de o tânără care i-a dat o lovitură sub centură unui poliţist: „La muncă, nu la furat, fraieri incompetenţi!”
  

Doi poliţişti din Maramureş au ajuns la spital, bătuţi de un scandalagiu

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.09.2021, 14:44:53

Comentariu considerat abuziv.

Coco Cocos
28.09.2021, 14:46:28

în alte țări normale era împușcat pe loc...

-11 (15 voturi)
Ţepeş
28.09.2021, 15:55:13

Articol din genul "nu o să-ți vină să crezi" scris de un ziarici.

-20 (20 voturi)
Modifică Setările