Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Ce pedeapsă a primit jandarmul care i-a confiscat unei prostituate 20 de lei şi i-a băgat în propriul buzunar. A încercat să ascundă furtul cu un proces verbal

4
12 Nov 2019 16:25:01
Autor: Simona Voicu

Un jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Tribunalul Militar Iaşi a decis condamnarea la 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere a plutonierului major Marian Cristinel Popa, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, stabilindu-i-se un termen de încercare de 2 ani. 

Magistraţii militari i-au aplicat jandarmului inculpat şi pedeapsa accesorie privind interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică. Pe durata termenului de încercare,  Popa va trebui să respecte o serie de obligaţii printre care: frecventarea unui program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune şi prestarea de 30 de muncă de zile în folosul comunităţii în cadrul Goscom Vaslui sau DGASPC Vaslui. 

În cazul infracţiunii de fals intelectual reţinută în sarcina aceluiaşi jandarm, magistraţii au decis să renunţe la aplicarea unei pedepse, sancţionându-l doar cu un avertisment prin care a fost atenţionat asupra conduitei viitoare şi asupra consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni.

Decizia Tribunalului Miltar Iaşi nu este definitivă, fiind deja atacată de procurori care doresc condamnarea jandarmului şi pentru infracţiunea de fals intelectual. 

Marian Cristinel Popa a fost pus sub acuzare şi trimis în judecată în urma unui incident petrecut în urmă cu patru ani, pe când activa în cadrul Detaşamentului 4 de Jandarmi Tecuci (Galaţi). A fost acuzat că şi-a însuşit o sumă de bani confiscată de la o prostituată surprinsă în timp ce îşi oferea serviciile sexuale pe Drumul European 581, la ieşirea din Tecuci.

Ancheta în acest caz a fost instrumentată iniţial de lucrătorii anticorupţie de la Direcţia Generală Anticorupţie Galaţi, cercetările fiind ulterior declinate procurorilor militari, având în vedere calitatea de militar a celui vizat.

Potrivit rechizitoriului prin care s-a dispus trimiterea în judecată, jandarmul Marian Cristinel Popa se afla în misiune operativă ca subofiţer operativ principal alături de un alt coleg când a suprins o prostituată la ieşirea din municipiul Tecuci în timp ce îşi oferea servicii sexuale conducătorilor auto care tranzitau zonei.

Jandarmul Popa a dispus amendarea prostituatei cu 500 de lei, ridicând totodată suma de 20 de lei pe care a găsit-o asupra ei. Colegul jandarmului i-a solicitat să pună procesele verbale întocmite şi suma de bani într-un plic în vederea înaintării acestora către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Galaţi. 

Potrivit procurorilor militar, jandarmul şi-a însuşit suma de bani, dându-i o hârtie scrisă de mână prostituatei, în care se consemna suma ridicată în vederea confiscării. Ulterior, jandarmul ”a încercat să ascundă fapta de abuz în serviciu”, întocmind un proces verbal în fals. După declanşarea scandalului, jandarmul Popa s-a transferat de la IJJ Galaţi, la Vaslui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

¡Ay, caramba
12.11.2019, 16:50:30

Cum îi zice ăluia care trăiește pe spinarea prostituatelor? Pește.

+1 (1 vot)
ASB
12.11.2019, 17:01:39

Comentariu considerat abuziv.

stelian PREDA
12.11.2019, 17:12:38

jandarmul-caras !

+1 (1 vot)
mossss ion roata
12.11.2019, 17:57:32

S-a folosit şi de serviciile oferite, i-a luat şi banii. Jandarmul este sigur peşte (s-a mutat la Vaslui, unde mediul interlop e mai redus ca dimensiuni, ca şi judeţul, să fie el şef de reţea de fete pe-acolo), iar pentru fapta asta trebuia băgat la mititica 10 ani, nu cu suspendare! Se vede treaba că si tribunalele militare (unde mai predomina odata, inainte de 1945, onoarea) sunt astazi la fel ca tribunalele civile, care dă mai mult judelui, ăla are dreptate şi/sau e nevinovat ori vinovat cu suspendare, după caz.

+1 (1 vot)