Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cele mai „colorate“ declaraţii ale deputatului Bichineţ: de la „pesedişti, mânca-mi-aţi c...l, de ce aţi votat cu PUR-ul“ la „guristă, coţofană“

2
11 May 2017 04:15:57
Autor: Simona Voicu
Corneliu Bicheţ are o cramă unde botoaiele cu vin şi ţuică sunt botezate după numele unor politicieni
Corneliu Bicheţ are o cramă unde botoaiele cu vin şi ţuică sunt botezate după numele unor politicieni

„Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta“, asta i-a replicat, marţi, deputatul Corneliu Bichineţ (PMP) colegului său din Camera Deputaţilor Nicolae Bacalbaşa (PSD), după ce deputatul PSD a lansat jigniri la adresa unei colege din opoziţie şi a afirmat despre Vaslui că oferă violuri şi discursuri bune în Parlament. Bichineţ şi Bacalbaşa sunt recunoscuţi pentru limbajul lor „colorat“.

Corneliu Bichineţ este unul dintre cei mai longevivi politicieni din judeţul Vaslui, iar discursul său public este recunoscut pentru ironia care, nu de puţine ori, depăşeşte linia decenţei. Astfel, însă, a reuşit să devină un politician popular pe meleagurile natale şi să câştige voturi. 

Corneliu Bichineţ a fost senator PRM în perioada 2000 - 2004, a deţinut funcţia de preşedinte al CJ Vaslui, între anii 2004 şi 2008, iar din 2008 până în 2016 a deţinut două mandate de vicepreşedinte al instituţiei.

Multe dintre declaraţiile publice ale deputatului Corneliu Bichineţ au rămas în istoria locală din Vaslui. 

În 2004, pe când era preşedinte al CJ Vaslui, Bichineţ a fost invitat să participe în calitate de membru de marcă al opoziţiei locale la alegerile interne ale PSD Vaslui. Atunci, Bichineţ a încercat să-i dojenească pe pesedişti pentru că au mers la alegerile parlamentare cu Partidul Umanist Romând, care ulterior i-a trădat intrând cu Alianţa DA la guvernare.

”Pesedişti, mânca-mi-aţi c..l, de ce aţi votat cu PUR-ul?”, aşa şi-a început fulminant discursul Corneliu Bichineţ, stârnind hohote de râs printre pesediştii care îl alegeau pe Dumutru Buzatu în funcţia de preşedinte PSD Vaslui. Replica suburbană a rămas de notorietate.

”Poporul român nu trebuie să fie condus de pântecoşi şi opăriţi”

Tot pe vremea când era preşedinte al CJ Vaslui, în anul 2007, Corneliu Bichineţ a ieşit din nou în evidenţă. Pe atunci, fiind şi preşedinte al PRM Vaslui, Bichineţ a declarat că politicienii care s-au îngrăşat în în timpul mandatului ar trebui sancţionaţi, fiindcă nu mai sunt productivi

"Pentru a le uşura situaţia acestor persoane, este necesar un cadru legislativ adecvat. Ideală ar fi o cântărire la începutul mandatului, când pe mulţi îi bate vântul de străvezii ce sunt, şi apoi o evaluare corporală temeinică din 6 în 6 luni. Cel care la sfârşitul mandatului are cu 50 de kilograme în plus trebuie să suporte o sancţiune, căci poporul român nu trebuie să fie condus de pântecoşi şi opăriţi", a declarat Corneliu Bichineţ. 

Acesta era de părere că cea mai bună sancţiune pentru politicienii graşi ar fi să trăiască vreme de trei luni cu banii pe care îi câştigă un pensionar. Bichineţ a apreciat, totodată, că Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu sunt nişte persoane destul de suple şi a avut şi o explicaţie pentru acest lucru. 

"Preşedintele şi premierul se sfădesc de dimineaţa până seara de doi ani de zile, ceea ce presupune o risipă colosală de energie. De aceea ei nu s-au îngrăşat, însă nu e sigur că de la atâta ceartă cei doi nu vor da în gălbenare", a mai spus, în cadrul conferinţei de presă din 2007, Bichineţ.

”Mai multă cultură, mai puţină băutură”

În 2013, pe când era vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Corneliu Bichineţ a solicitat primarilor din judeţ, în cadrul unei şedinţe, să amenajeze în fiecare sat un loc unde oamenii se pot întâlni şi discuta problemele care îi frământă. „Mai multă cultură, mai puţină băutură!”, a transmis primarilor, cărora le-a cerut să caute şi soluţii.

„Acolo unde nu mai există cămine culturale, primarii ar trebui să găsească o încăpere pentru discuţii publice. Atât tinerii, cât şi vârstnicii nu au nevoie doar de băutură. Au nevoie şi de alte lucruri. Au nevoie să fie ascultaţi, să li se ia în seamă problemele şi ideile. Au nevoie de cultură. Au nevoie de educaţie. Şi repet: astea nu se fac la cârciumă! Cred că trebuie depăşită o etapă de lamentări şi trecut la lucruri constructive”, a afirmat Corneliu Bichineţ. 

”Gurista” Birchall, ”coţofana” Gorghiu

De limbajul lui Bichineţ nu au scăpat nici colegele din politică. În decembrie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la PNL Bârlad, acesta a declarat: “I-am făcut guristei Birchall mai multă campanie electorală decât mi-am făcut mie”, făcând referire la campania electorală din perioada USL.

După demisia din PNL, în octombrie, anul trecut, Bichineţ a ironizat-o pe fosta sa şefă de partid, Alina Gorghiu: 

“Eu nu am mai stat la PNL pentru că nu am vrut să mă mai conducă acea coţofană trimisă de la Cotroceni. Discursul lui Klaus Iohannis e extrem de periculos. Dacă lui Ion Iliescu i-au mai scăpat doi-trei, lui Iohannis nu îi va scăpa niciunul”, declarat în octombrie 2016 Corneliu Bichineţ în cadrul unei emisiuni TV.

”A început să miroasă Chichirău”

Corneliu Bichineţ a ieşit în evidenţă şi în timpul protestelor #rezist. În şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, din 3 februarie, a propus retragerea indemnizaţiei de cazare în Bucureşti pentru parlamentarii USR care dorm în Parlament, fiind nevoie „de nişte deodorant” deoarece „a început să miroasă Chichirău”.

„Am înţeles că lucrăm cu toţii în Parlamentul României, Camera Deputaţilor. Înţeleg că această incintă a devenit pentru unii colegi de-ai noştri hotel. Propun retragerea indemnizaţiei pentru cazare în Bucureşti pentru toţi cei care dorm în Parlament. De asemenea aş vrea să sesizaţi că e nevoie de nişte deodorant că a început să miroasă Chichirău”, a afirmat Corneliu Bichineţ în plenul Camerei Deputaţilor.

Despre Ghiţă: ”Orice om puternic are un frate prost”

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a declarat, luna trecută, la RTV, referindu-se la prinderea lui Sebastian Ghiţă, că ”orice om puternic din ţara asta are un frate prost” şi că la fel i s-a întâmplat şi unuia mai bun şi mai valoros decât Ghiţă, respectiv lui Traian Băsescu, preşedintele partidului din care el face parte.

”Indiferent ce o fi făcut, omul ăsta (Sebastian Ghiţă - n.r.) este depozitarul unor adevăruri care interesează pe toată lumea, de la ultimul ţăran până la preşedintele ţării. (...) Credeţi că a plecat din ţară de prost? A plecat ca să trăiască şi a ales Serbia. Din punctul meu de vedere, a ales foarte bine, iar cei care încearcă să îl hărţuiască şi probabil că îl manevrează ştiu foarte bine de la început unde a fost. Şi acum să îl aducă acasă frumos, să îl îmbrace în ţinută corespunzătoare”, a spus Bichineţ.

Referindu-se la modul în care a fost prins Sebastian Ghiţă, deputatul PMP a afirmat: ”Orice om puternic din ţara asta - şi Ghiţă e un om puternic şi inteligent, fără să îl fac erou - are un frate prost. Aşa i s-a întâmplat din nefericire unuia şi mai bun şi mai valoros decât Ghiţă, domnului Băsescu, preşedintele partidului meu. Nu i-au făcut toţi din jur rău cât i-a făcut din greşeală fratele său. Aşa s-a întâmplat şi cu Ghiţă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din nord
11.05.2017, 08:09:59

Vasluienii l-au trimis in parlament pe clovnul asta socotind ca-i cel mai reprezentativ dintre ei

+1 (1 vot)
nea fane
21.12.2017, 15:02:01

bre moldovenilor.da dastept este acest turist prin partide BORNELIU CHICHINET.

Modifică Setările