Cine este beizadeaua acuzată că a tras cu arma după un rival în trafic. Decizia de ultimă oră a anchetatorilor în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Ciocoiu a fost dat în consemn la frontieră, fiind de negăsit de poliţişti
Eduard Ciocoiu a fost dat în consemn la frontieră, fiind de negăsit de poliţişti

Tânărul de 30 de ani acuzat că ar fi tras cu un pistol cu gloanţe în maşina unui rival este de negăsit, deşi au trecut patru zile de la evenimentul petrecut pe străzile din municipiul Bârlad.

Potrivit anchetatorilor, pe numele lui Eduard Ciocoiu a fost emisă o alertă, bărbatul fiind dat în consemn la frontieră. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au subliniat că, la momentul actual al anchetei, este ”mult prea devreme” pentru a comunica informaţii despre stadiul cercetărilor. Cert este că tânărul acuzat că ar fi tras trei gloanţe în autoturismul în care se afla un membru al clanului Modoranu din Bârlad nu a fost prins şi nici nu s-a prezentat de bunăvoie la audieri, aşa cum anunţa în urmă cu o zi.

În timp ce era căutat de poliţişti, Ciocoiu a apărut la un post de televiziune pentru a nega acuzaţiile ce i se aduc. În interviul realizat într-un autoturism, tânărul susţine că aceste acuzaţii sunt neadevărate şi că la mijloc ar fi vorba despre o înscenare. El a recunoscut doar că s-a şicanat în trafic cu rivalul său. Ciocoiu a negat că s-ar sustrage cercetărilor, ci doar ”persoanelor care aplică legea în judeţul Vaslui”. În acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui fac cercetări pentru tenativă la omor, uz de armă fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Reamintim că în noaptea de vineri, 29 noiembrie, un tânăr de 26 de ani, din Bârlad, a sunat la 112 anunţând că asupra autoturismului cu care circula s-au tras mai multe focuri de armă. Atacatorul nu a mai fost prins de echipajele de poliţie mobilizate în zonă. În urma cercetărilor la faţa locului, s-a constatat că asupra autoturismului şicanat s-au tras trei gloanţe. Unul dintre ele a atins tetiera din dreptul şoferului. 

Cine este tânărul acuzat 

Victima asupra căreia s-a tras l-a indicat pe cel care ar fi îndreptat pistolul asupra sa în persoana lui Eduard Ştefan Ciocoiu. Un personaj controversat pe plan local, deşi familia sa îl indică drept un tânăr educat care nu ar fi capabil de astfel de fapte. Eduard Ştefan Ciocoiu, fiul unei grefiere de la Judecătoria Bârlad, nu se află la primul contact cu anchetele penale. În 2015, Ciocoiu s-a numărat printre cei 13 inculpaţi reţinuţi de procurorii DIICOT Bucureşti, într-un amplu dosar de fraude informatice cu un prejudiciu uriaş. 

"În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada februarie 2013 - decembrie 2013, grupul infracţional organizat, format din peste 52 de persoane, cetăţeni români şi străini, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operaţiuni), în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15.000.000 de USD", anunţa DIICOT în aprilie 2015.

În activitatea infracţională au fost vizate bănci din SUA (Puerto Rico) şi Oman (Muscat). Potrivit DIICOT, liderii grupării, originari din Bârlad, au accesat în mod neautorizat sistemele informatice ale unor instituţii bancare, obţinând astfel datele unor carduri aferente conturilor unor mari corporaţii iar, ulterior, respectivele date erau inscripţionate pe carduri clonate şi distribuite către alţi membri ai grupării.

Furturi din bancomate realizate concomitent în mai multe colţuri ale lumii

Operaţiunea de retragere de numerar de la bancomate se efectua în mod organizat, într-un interval de timp stabilit, în zilele nelucrătoare ale băncilor. Membrii grupării efectuau retrageri frauduloase de numerar, concomitent, de la bancomatele unor instituţii bancare din Japonia, Anglia, Germania, Italia, Spania, Belgia şi România.

În urma percheziţiilor efectuate atunci au fost ridicate 16 laptopuri şi telefoane mobile folosite în activitatea infracţională, 2 kilograme de aur în lingouri, tablouri şi suma de 150.000 euro. Dosarul nu fost soluţionat până în prezent, iar informaţiile despre acesta nu se mai regăsesc pe portalul instanţelor de judecată, nici măcar în cazul măsurilor preventive dispuse atunci, arest preventiv înlocuit ulterior cu arest la domiciliu, respectiv control judiciar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite