Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cine este Mircea Gologan, noul prefect de Vaslui

0
11 Dec 2019 19:33:44
Autor: Simona Voicu
Mircea Gologan la depunerea jurământului, alături de şefii structurilor MAI
Mircea Gologan la depunerea jurământului, alături de şefii structurilor MAI

Mircea Gologan, noul prefect de Vaslui, a fost instalat în funcţie, miercuri, 11 decembrie. Din 2014, el ocupa funcţia de subprefect de Vaslui.

Noul prefect de Vaslui, Mircea Gologan, a depus jurământul prin sistemul de videoconferinţă, alături de ceilalţi prefecţi şi subprefecţi din ţară numiţi în şedinţa de Guvern din 10 decembrie. 

Hotărârile adoptate de Guvern au fost citite de ministrul Administraţiei şi Internelor, Marcel Vela în prezenţa vicepremierului Raluca Turcan, după care fiecare prefect şi subprefect a depus jurământul. La finalul ceremoniei  a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, care le-a adresat un mesaj noilor prefecţi. Orban le-a cerut să aplice programul de guvernare, să acţioneze strict în interesul cetăţeanului şi să vegheze la respectarea legalităţii actelor emise de administraţiile locale.

În vârstă de 45 de ani, Mircea Gologan îşi desfăşoară activitatea în cadrul Prefecturii Vaslui din mai 2014 ca subprefect. El a rezistat schimbărilor produse pe fondul guvernărilor ce s-au succedat, menţinându-şi mandatul de subprefect. După căderea Guvernului Dăncilă şi demisia fostului prefect de Vaslui, Eduard Popica, pentru funcţia de prefect au fost vehiculate mai multe nume din tabăra PNL, însă în final susţinerea liberalilor a venit pentru  Gologan. 

Finanţist de profesie, Mircea Gologan a activat după absolvirea facultăţii ca economist în domeniul privat, ulterior fiind inspector la Administraţia Finanţelor Publice Vaslui.

Din 1999, timp de 11 ani, şi-a desfăşurat activitatea ca inspector, respectiv comisar, în cadrul Gărzii Financiare Vaslui unde a urcat ierarhic până la funcţia de director adjunct. Înainte intra în rândul înalţilor funcţionari publici, în perioada 2013-2014, Gologan a fost inspector superior antifraudă la Direcţia Regională Antifraudă Suceava.

Noul prefect de Vaslui este căsătorit cu unul dintre cei mai cunoscuţi medici stomatologi din Vaslui, Dana Gologan, alături de care are doi copii. Cei doi soţi au împreună trei apartamente, un spaţiu comercial, două autoturisme şi active financiare de peste 70.000 de lei. Potrivit ultimei declaraţii de avere, publicată anul curent, în 2018 Mircea Gologan a realizat un venit salarial de peste 111.000 lei, în timp ce soţia acestuia a încasat pentru serviciile stomatologice prestate de trei ori mai mult. 

Mircea Gologan, alături de fiica şi soţia sa, după depunerea jurământului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările