Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Cine este Nelu Tătaru, propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii: chirurg şi preşedintele PNL Vaslui

8
26 Mar 2020 11:08:17
Autor: Simona Voicu
Nelu Tataru
Nelu Tataru

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, 26 martie, că va înainta preşedintelui României o nouă propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, în persoana secretarului de stat Nelu Tătaru.

„Îi voi propune preşedintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru.Face parte din echipa de la Ministerul Sănătăţii. A fost, este şi va fi în prima bătălia a luptei pentru coronavirus.Azi e la Suceava, l-am sunat, urmând să revină în Bucureşti să să discutăm toate detaliile”, a anunţat premierul Ludovic Orban, subliniind că secretarul de stat Tătaru stăpâneşte foarte bine toate procedurile şi planul de măsuri.

În vârstă de 48 de ani, Nelu Tătaru este originar din judeţul Vaslui, fiind considerat unul dintre cei mai titraţi chirurgi din zonă. Activează ca medic chirurg la Spitalul din Huşi din anul 2006.  În perioada 2007-2009 a fost directorul medical al spitalului, iar din 2009 până în 2010 a fost managerul unităţii medicale.

În 2012, Nelu Tătaru a intrat în politica mare, fiind ales senator de Vaslui din partea Partidului Naţional Liberal. De altfel, el este preşedintele PNL Vaslui.

După mandatul de senator, Tătaru a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Huşi, însă a pierdut alegerile în faţa candidatului PSD, Ciupilan. La alegerile prezidenţiale de anul trecut, Nelu Tătaru a reuşit o victorie politică istorică pentru judeţul Vaslui, recunoscut ca fiind un bazin electoral social democrat, câştigând alegerile la nivel judeţean în faţa PSD-ului condus de Dumitru Buzatu. 

Nelu Tătaru a intrat în Parlamentul României fiind chiriaş într-un apartament ANL, la care însă a renunţat după ce presa locală a scris că, în realitate, medicul locuieşte într-o vilă impozantă la intrarea în municipiul Huşi. Imobilul din Huşi în care locuieşte familia lui Nelu Tătaru figurează ca sediu social al societăţii farmaceutice deţinute de soţia acestuia.   

Potrivit declaraţiei de avere, în prezent, Nelu Tătaru deţine două apartamente, unul în Bucureşti şi altul în Iaşi. Deţine active financiare în bănci de aproape 300.000 de lei şi economii în numerar în cuantum de 450.000 lei, respectiv 10.000 euro. Totodată, acesta are contractat un credit imobiliar în valoare de 578.000 lei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

rica venturiano studinte-n drept si publicist
26.03.2020, 11:26:21

48 de ani are asta??arata de cel putin 60-62

+4 (8 voturi)
otto willy
26.03.2020, 12:03:01

Daca e din Vaslui, trebuie sa fie bun... Vaslui, Vaslui...

-2 (4 voturi)
Lucifer
26.03.2020, 12:19:13

Până acum s-a mişcat bine. Fiind moldovean, să salveze Moldova de coronavirus, că este prăpăd pe-acolo, mai ales prin Suceava şi Iaşi, după ce sute de mii de moldoveni au revenit din străinătate. Îmi pare rău de Moldova, trebuie ajutată.

+1 (3 voturi)
Fahrenheit 451
26.03.2020, 12:43:57

Dl Tătaru are un doctorat la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași. Ministrul demisionar, Costache, este, la fel, doctorand al aceleiași universități, UMF Iași. Să nu zicem hop până nu sărim pârleazul. Vom vedea ce și cum. Faptele vor dovedi dacă este alegerea potrivită sau nu! Natura s-a răzbunat, obiceiurile culinare nesănătoase ale chinezilor s-au răzbunat pe omenire! Marea majoritate a chinezilor sunt foarte săraci și se mulțumesc să mănânce o porție de orez pe zi, ,,îmbunătățită’’ cu lilieci fripți, pangolini, căței, șerpi etc. ca, să-și astâmpere foamea! Goana după profit a occidentalilor, mulțumiți că chinezii produc pe te miri ce, ne-a adus aici! Oricum ar fi, după ce va trece această criză a coronavirusului, lumea își va da seama cât de prețioasă este viața și am convingerea că cetățenii își vor da seama cât de important este ptr. țară să fim conduși de oameni onești, deștepți și patrioți. Îndeosebi tinerii vor ieși din amorțire și se vor implica politic, nemaiacceptând această situație, de potrivire a unor oameni nepotriviți în locuri potrivite! România poate produce singură tot ceea ce are nevoie, europenii pot produce singuri tot ceea ce au nevoie, n-au nevoie de ,,chinezării’’ produse de comuniști! Omenirea trebuie să-și dea seama cât e de greșit să mai îngrașe și să încurajeze Partidul Comunist Chinez!

+1 (5 voturi)
Chris Kristofferson
26.03.2020, 12:49:03

Mi se pare un tip mult mai serios si mai competent decat ministrul pe care il inlocuieste.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)